Xerrada Informativa: CONSUM AGROECOLÒGIC

Organitzada pel grup d’alimentació d’AeT, el divendres 4 de maig a les 19h es va fer una xerrada sobre CONSUM AGROECOLÒGIC.

L’ objectiu era conèixer l’experiència d’uns productors pel que varem comptar amb en Marc i la Jana de Les Planeses i el funcionament d’un grup de consum pel que varem invitar a la Tura, en Romero i la Paula del grup La Rauta de La Pinya.

Primer varen intervenir la Jana i en Marc que ens varen explicar que el projecte de Les Planeses va començar fa un parell d’anys al mas Les Planeses de  Sant Ferriol amb el triple objectiu de recuperar l’agricultura i un món rural viu a la comarca, que aquesta tasca es dugués a terme amb harmonia amb el medi ambient i de forma ecològica, i que la temporalitat i localitat de les verdures i hortalisses fos també una de les línies principals del projecte.

A més a més busquen dignificar l’ofici de pagès/a i poder guanyar-se la vida del camp, per això treballen amb xarxa amb altres pagesos i pageses, ajudant-se mútuament i cooperant junts.

Ens diuen que a Les Planeses creuen en una agricultura més respectuosa amb el medi ambient. Busquen i experimenten amb mètodes d’agricultura ecològica que permetin recuperar la productivitat del sol, que optimitzin l’ús de l’aigua i potencien al màxim la biodiversitat de l’entorn.

Ofereixen una selecció variada de productes per a que els seus clients puguin gaudir fàcilment d’una alimentació sana i respectuosa amb el medi ambient i el territori. A més volen que els seus clients els coneguin de prop i per això ofereixen que qui vulgui es visiti.

A Les Planeses promouen el consum de productes locals, de temporada i de qualitat que ajuden a conservar el nostre paisatge, la seva gent i la cultura local. Per això completen l’oferta del seu hort amb productes d’altres agricultors/es i artesans/es locals amb els que comparteixen els mateixos criteris.

Treballen amb xarxa amb Tràmec (Associació de productors/es agroecològics de la Garrotxa) i amb la Xarxeta (Xarxa de pagesos/es agroecològics de Catalunya), intercambiant productes, coneixements i compartint espais de reflexió i cooperació.

Les seva web és http://planeses. pagesos agroecologics.com

A continuació la Paula, en Romero i la Tura ens varen explicar l’experiència i el funcionament del grup de consum La Rauta de La Pinya del que formen part.

Ens expliquen que son un grup format fa uns tres anys per unes 20 unitats familiars amb la intenció de crear un mercat més just, més directe i més pròxim entre consumidors i productors, més sostenible i respectuós amb el medi ambient i que promogui condicions laborals dignes al món rural.

Els criteris que els identifiquen son: productes de proximitat, ecològics, de temporada, lliures de transgenics, sense intermediaris, sense necessitat de segell certificat, només amb l’aval de la confiança i total transparència per part dels productors.

També organitzen compres conjuntes amb altres grups de consum per productes con l’oli, la fruita seca, pasta, arròs, cítrics o vi compartint informació de productors propers, reduint desplaçaments i repartint responsabilitats.

Les seva web és http://cooperativarauta.blogspot.com

 Pots veure la xerrada completa aquí (només membres AeT)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s