Xerrada Antonio Turiel aquest dissabte 26 de maig a les 17h al Casal

Xerrada:

PERQUÈ AQUESTA CRISI NO ACABARÀ MAI?
The oil crash, la urgent necessitat de prendre consciència

A càrrec d’Antonio Turiel (ad honorem)
Llicenciat en Ciències Físiques por la UAM (1993); Llicenciat en Ciències Matemàtiques por la UAM (1994). Doctor en Física Teòrica por la UAM (1998) i actualment Científic titular en l’Institut de Ciències del Mar del CSIC (Barcelona). Manté un bloc (http://crashoil.blogspot.com) en el que analitza l’arribada del cènit de la producció de petroli i les mesures que podem prendre per fer front a la situació d’escassetat de recursos que comportarà.

Dia: Dissabte 26 de maig a les 5 de la tarda

Lloc: Casal d’Argelaguer – Argelaguer

Organitza: Argelaguer en Transició

En aquesta xerrada  a la que varen assistir unes 50 persones Antonio Turiel ens va explicar amb detall quin és el problema,  és dir, què és el peak oil?, què és l’oil crash, quines conseqüències té l’oil crash i quina ha de ser la nostra actitud davant d’aquest fenomen. Durant la xerrada ens va descriure conceptes desconeguts per la majoria dels assistents però molt importants per entendre el que està passant com la taxa de retorn energètic (TRE) o la corba de Hubbert. A continuació va fer una detallada exposició sobre la data prevista pel zenit dels diferents tipus d’energia, la seva taxa de declivi, la seva TRE i el potencial màxim per cada una d’elles.

Va seguir la seva exposició mostrant-nos la correlació entre creixement energètic i creixement econòmic podent concloure que ambdós van estretament lligats i que per  tant el decreixement inevitable del nostre consum energètic ens aboca a un decreixement econòmic forçat i permanent.

Davant d’aquest escenari, Antonio Turiel, ens planteja dues possiblitats ignorar el problema i continuar el nostre diari quefer el que implica una risc creixent de col·lapse sistèmic o prendre una posició activa i afavorir un canvi de model que s’estructura en quatre eixos: estalvi, eficiència i sostenibilitat, relocalització i comunitat.

Va seguir la seva conferència un animat debat que es va allargar poc més d’una hora i que va tenir tant o més interès que la mateixa conferència. Us deixo la seva presentació i podeu veure la gravació de la xerrada i el debat a la nostra videoteca.

Un pensament sobre “Xerrada Antonio Turiel aquest dissabte 26 de maig a les 17h al Casal

  1. La carta d’en Turiel a Rajoy em va deixar bastant col·lapsada; havia pensat no anar a la xerrada. Però al final vaig decidir “possarli empenta” i vaig anar-hi. Ara m’en alegro molt de haver-ho fet. L’Antonio va donar la volta a tot el missatge complicat del pic del petroli, i va obrir una llum a la esperança. Sempre hi ha demà quan la gent ens posem en marxa. Apa, nois i noies, endavant tots junts!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s