L’Ajuntament d’Argelaguer presenta un proposta de construcció de 6 habitatges unifamiliars

El divendres 22 de juny,  l’Ajuntament d’Argelaguer va presentar públicament una proposta de construcció de 6 habitatges unifamiliars a preu de cost (sense benefici pel venedor ja que comprador i venedor son en aquest cas les mateixes persones, una cooperativa d’habitatges que han de crear les persones interessades).

Sorprèn en aquestes moments la iniciativa que no deixa de ser més del mateix. Un model d’accés a l’habitatge basat en la propietat privada, l’imaginari de la casa i l’hortet i una hipoteca impagable i inaccessible en aquests moments per a la majoria de la població. Sembla que les fracassades experiències de construir pisos a la mateixa urbanització o a la plaça de la Generalitat no ha servit de res.

El regidor Laguno ademés de definir la proposta “com una oportunitat única d’adquirir un habitatge ample a preu reduït i garantia de preu tancat” el que gairebé es podria definir com publicitat enganyosa, va fonamentar la iniciativa en un desitjable creixement del poble (4-5 famílies/any) que evitarà el tancament de l’escola i facilitarà un manteniment i augment del serveis i benestar de tots els argelaguencs -on hem sentit això abans?-.
Està clar que a l’Ajuntament d’Argelaguer no han entès la gravetat de la situació actual ni que les coses estan canviant.

S’han acabat els pavellons esportius, les zones industrials, els camps de futbol amb gespa artificial, les avingudes  arbrades  i, per suposat, les urbanitzacions, calen models i polítiques diferents.

El millor que es podria fer amb la urbanització de Can Jan és -com proposava en Julian M. – convertir les parcel·les en horts pels veïns i que els que es varen equivocar amb aquesta urbanització – Ajuntament inclòs – assumeixen les pèrdues i no agreugin la situació amb propostes com aquesta que el que fan és el que els anglesos anomenen kicking the can down the road. #noanembe

2 pensaments sobre “L’Ajuntament d’Argelaguer presenta un proposta de construcció de 6 habitatges unifamiliars

  1. Hola sóc la Bruna.
    Vaig estar a la reunió de les cases, i hi vaig veure molta gent, per tant això vol dir que hi ha gent que sí que busca un lloc per viure. Crec que també es podria fer una contra proposta a l’ajuntament…Igual un model de cases molt més assequibles com mòduls, cases de fusta,.. o bé una construcció ben bàsica.. no sé en podríem parlar els que hi estem interessats.i ja que l’ajuntament diu que no en vol treure ni cinc…aprofitem-ho!!..jo de moment sóc fora per un temps..però ben segur que ja ens trobarem, mentrestant podem anar pensant…

  2. No us perdeu aquest article, una proposta molt addient per Can Jan i pels terrenys de la zona industiral que més d’un vei ja ha considerat i que s’ha arribat a proposat a l’Ajuntament però que aquests ha desestimat : IDEA CENTRAL: UTILIZAR EL SUELO DOTADO POR LA BANCA (ACTIVOS TÓXICOS) EN SUS BALANCES PARA DESARROLLAR UN PLAN AGRARIO DE CALIDAD Y SOSTENIBLE QUE INCENTIVE EL EMPLEO JUVENIL. http://keynesenlucha.wordpress.com/2012/07/02/convertir-activos-toxicos-de-la-banca-en-productivos-2/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s