Trobada AeT juliol 2012

Una vegada mes ens varen trobar una colla de veïns per fer l’assemblea mensual d’AeT. Aquesta vegada però va ser excepcional ja que a la trobada van acompanyar-nos el Mariano i el Ramon de Barbastro i el Ricardo que viu a Atenes, tots ells amics del Javi M.

Va ser una interessantíssima conversa la que varem mantenir i en la que, després d’explicar-lis breument el que feiem a Argelaguer,  el Mariano ens va exposar el que s’està fent a Barbastro (seu de dos congressos sobre el peak oil) . Va destacar que des de l’Ajuntament s’està promocionant l’ús de la bicicleta entre els escolars i s’ha creat un bici carril. També ens comenta que des de fa 4 anys existeix una plataforma ciutadana per fomentar l’ ús de la bicicleta.

Una altra iniciativa interessant promoguda des de l’Ajuntament és el polígon hortofructícola orientat a ocupar persones en atur i, a la vegada, donar resposta a les expectatives de cultiu i comercialització de la varietat local de tomata rosa de Barbastro.

També ens va parlar dels horts escolars que alguns centres escolars han iniciat.

Per la seva banda, el Ricardo ens va explicar que fa set anys que viu a Atenes  i va qualificar la situació a Grècia de “catastròfica”. Destaca la manca de medicaments, l’augment de persones demanant diners pels carrers o l’increment de suïcidis vinculats directament a la crisi. Ens explica que Grècia es un país que ja partia d’un Estat molt més dèbil i corrupte que l’espanyol i en el que el nivell de cobertura social és molt menor que a Espanya.

Malgrat això però ens diu que el procés que s’està seguint a Espanya és “idèntic” al que es esta seguint Grècia i que en conseqüència podem preveure fàcilment el que passarà. Així, és molt probable que la retallada dels sous del funcionaris continui (a Grècia estant cobrant ara l’equivalent al 45% del que cobraven a l’inici de la crisi), que l’IVA pugi fins el 23 % o que les prestacions d’atur es retallin més a Espanya.

El Ricardo ens diu que la majoria continua no reaccionant al deteriorament social i econòmic que s’ha produït i es continua produint i que la única solució és que la gent prengui consciència i s’organitzi però ho veu molt difícil i és, en aquest aspecte, pessimista. Per això considera molt positiu AeT i ens anima a seguir treballant.

Per últim ens comenta algunes iniciatives com les cooperatives de consum, projectes de banca solidaria o tallers per l’autoconstrucció de plaques solars que son però molt puntuals.

Gràcies Mariano i Ricardo per compartir les vostres experiències i coneixements amb AeT i molta sort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s