Travessa Camí dels Bons Homes (Tram Bellver de Cerdanya – Porta.36 km)

El dissabte  18 d’agost sortíem d’Argelaguer de bon matí camí de Bellver de Cerdanya on varem arribar després d’un llarg matí en TEISA, tren i auto-stop. A Bellver dinem i comencem la marxa cap a les 4 h de la tarda. Creuem el Segre i ens dirigim cap a Prullans tot seguint la riba del riu.  Des de Prullans el camí s’enfila cap Ardòvol des d’on continuem cap a Cal Jan de la Llosa, última masia habitada que trobarem. Es fa de nit i decidim aturar-nos a El Vilar. Muntem tenda, sopem i a dormir. Hem fet 12 km.

Dormim poc i malament, ens aixequem poc abans de les 7 h, recollim, esmorzem una mica i reemprenem la marxa. No triguem arribar a Cal Jan de la Llosa des d’on comencem una llarga pujada fins la Cabana de l’Esparver. El camí segueix el Riu de la Llosa que creuem en diverses ocasions. L’aigua és molt freda però ens va molt bé per sedegar la sed.

Dinem, una bona migdiada i cap les 4 h de la tarda reprenem el camí cap la Portella Blanca (2.600 m) punt més alt de la travessa i punt fronterer entre Andorra, Espanya i França. El camí remunta tota la vall del riu Engaït i el recorregut és d’una bellesa extraordinària. Vaques, cavalls i marmotes son la nostra companyia. Arribem a la Portella Blanca cap les 8h del vespre. Ràpidament descendim per la Vall del Campcardòs fins trobar un lloc on dormir. 16,5 km inoblidables.

L’endemà matinem i seguim el nostre camí fins a Porta. El camí és sempre de baixada i espectacular. Arribem a Porta cap a les 11 h i decidim tornar cap a casa i deixar el trajecte fins a Montsegur per una propera vegada. Estem molt satisfets per la intensitat d’aquests dos dies d’alta muntanya.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un pensament sobre “Travessa Camí dels Bons Homes (Tram Bellver de Cerdanya – Porta.36 km)

  1. gràcies per fer-nos participar-hi!
    ahir vaig pujar amb en david gimeno i 12 holandesos, entre els quals 7 nens i adolescents, al taga, acompanyats per les vaques i voltors. va ser un dia inoblidable també.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s