Le bus a 1€

El 23,5% dels catalans es desplaça a peu a la seva vida diària i el 28,4% ho fa en transport públic. Malgrat tot, el 43,5% dels catalans continua preferint el transport privat (cotxe o moto)  segons dades de l’Enquesta de Llars i Medi Ambient de l’Institut Nacional d’Estadística (2009).

Al final de la travessa que vàrem fer fa un parell de setmanes entre Bellver de Cerdanya i Porta ens vàrem trobar amb l’agradable sorpresa que el Conseil Général des Pyrenées Orientales ofereix un complert sistema de transport públic amb autobús en tota la regió a un preu únic d’ 1,00 euro el bitllet sigui quin sigui el punt d’origen i final del trajecte que realitzem.

Així el viatge entre Porta i Perpignan de 189 km ens va costa 1,00 euros, el mateix que ens hagués costat el viatge entre Perpingnan  i Cerbère que té un recorregut de 48 km.

A part d’aquesta tarifa única d’1,00 euro per viatge podem adquirir un abonament setmanal per 8,00 euros, mensual per 30,00 euros o anual per 180,00 euros que ens permet viatjar lliurement per tota la xarxa (veure mapa) durant cada un d’aquest períodes.

Ens va sembla que això si que és apostar pel transport públic i col·lectiu i un veritable incentiu per deixar el cotxe a casa.

Una iniciativa així a casa nostre estem segurs tindria una excel·lent acollida entre els que ja utilitzem el transport públic habitualment (TEISA, SARFA, ALSINA GRAELLS, i companyia) i serviria perquè molt altres es decidissin a canviar el cotxe pel bus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s