Els horts (urbans)

Una iniciativa que diferents ajuntaments (Olot, Vic, Vilafranca, Sant Pere de Ribes, Reus, Berga, Argentona, Barcelona, Sabadell, Santa Susanna i Vilanova, entre molts altres ) han anat desenvolupant darrerament és la d’oferir petites parcel·les als veïns que ho desitgen per poder conrear un petit hort familiar.

Els beneficis d’aquesta iniciativa són molts tant per les persones que accedeixen a la possibilitat de tenir un hort com per la comunitat on s’implanten aquestes iniciatives.

A Argelaguer ha estat tradicional que més o menys tothom tingués un hort a casa o en un terreny dels molts que hi havien disponibles. En els últims anys però hem vist com s’abandonaven molts d’aquests espais que havien estat conreats pels veïns.

Afortunadament fa uns mesos hem pogut constatar un renovat interès per tenir un hort per part dels veïns i així s’han recuperat i començat a conrear (amb més o menys encert i dedicació) diferents espais que feia anys restaven erms. I això és així fins els punt que alguns veïns que voldrien tenir hort no troben qui els cedeixi un espai on cultivar-lo.

L’Ajuntament d’Argelaguer disposa de 6 parcel·les de propietat municipal a la urbanització de Can Jan d’aproximadament 135 m2 cada una. Aquests espais serien ideals per la seva ubicació i pel seu tamany per ser cedits com a horts als veïns que ho desitgin prèvia aprovació del reglament de règim d’ús corresponent (veure exemple aquí).

Animem doncs als regidors d’Argelaguer considerin aquesta possibilitat i facilitin d’aquesta manera que tothom que vulgui pugui disposar d’un espai on manar el seu hort.

Si estas interessat/da en tenir un hort envi’ns un email i organitzarem una trobada per parlar-ne i traslladar aquesta necessitat a l’ajuntament si s’escau.

Un pensament sobre “Els horts (urbans)

  1. és interessant la proposta de fer horts… rurals en sòl municipal. Interessant i necessari. He llegit el document de Vic on es regula el funcionament. Pot ser massa complexe per a un poble petit com Argelaguer. I Vic és una ciutat. Però com a referència pot funcionar.
    Encara que tinguem un petit hort és podria demanar per a plantar, posem pel cas, patates, una mica de cereal, alguna verdura voluminosa, com ara carxofes. Jo m’apunto.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s