Assemblea AeT octubre 2012

Una vegada més ens hem trobat aquest dissabte per fer l’assemblea mensual d’AeT.

Hem començat amb un repàs de les activitats realitzades aquest darrer mes i les noves activitats programades. Així hem recordat que ja tenim pàgina al Facebook (http://www.facebook.com/argelaguer.entransicio) i hem acordat que enviarem un email invitant a ser administrador d’aquesta pàgina el que permetrà pujar continguts qui accepti la invitació.

També hem repassat els darrers posts publicats i recordat que ja hem superat les 6.000 visites al bloc.

Respecte a les properes activitats programades hem recordat que tenim prevista una excursió a la Mare de Déu del Mont el proper dissabte 3 de novembre, sortirem a les 8 h del Casal d’Argelaguer. Per altra banda, el mateix dissabte a les 18 h hi haurà una conferència sobre El treball col·laboratiu que impartirà Mireia Plana de la Xarxa d’Innovació Pública de la Generalitat de Catalunya.

A continuació Anna B. i Núria F. ens han explicat les novetats del grup de consum que son moltes:  el local, els nous productes que s’han afegit darrerament, el bon funcionament del sistema per fer les comandes setmanals, la participació en una trobada de cooperatives de consum de la Garrotxa, …. Si voleu saber més o afegir-vos al grup de consum esteu invitats tots els dijous de 19h a 20h al local de la cooperativa.

El següent tema tractat ha estat el Taller d’economia domèstica  que es va impartir el passat 29 de setembre. Hi varen assistir una quinzena de persones i va estar valorat molt positivament. Es planteja fer una nova edició i s’acorda que donat que si hi han persones que no varen poder assistir i que estan interessades, es programarà una segona edició d’aquest taller en les properes setmanes.

La trobada ha estat intensa en contingut i en noves propostes, així el següent punt tractat i aprovat ha estat el d’unificar en una sola plataforma el servei de compartir cotxe (que gestionavem fins ara des de gmail) i el de compartir altres serveis  (sharetribe). Informarem en detall d’aquest canvi per email properament.

També s’ha plantejat que el servei de compartir cotxe s’hauria de promoure i  hauria d’estar a l’abast dels veïns que no tenen ordinador o no accedeixen a internet. Per això s’acorda es penjarà un cartell al Casal informant del servei i en el que tothom que vulgui podrà oferir o demanar desplaçaments. Aquest full s’actualitzarà mensualment.

També es fixarà un espai a la carretera d’Olot com a lloc de referència per qui vulgui recollir algú o esperar un vehicle per fer desplaçaments, per això es dissenyarà un logotip que identificarà el lloc escollit i els vehicles que participen en aquesta iniciativa.

Selene venia avui ben animada i amb moltes idees. Explica que li agradaria activar una comissió de Salut dins AeT i planteja alguns temes que podria treballar aquest grup, entre d’altres:  xerrades periòdiques sobre temes de salut, recull de remeis casolans, programar alguna sortida per conèixer les plantes de l’entorn, preparar un receptari saludable, iniciar un cicle de cinefòrum en que es poguessin programar diferents documentals sobre salut o altres temes i fer una tertúlia posterior (en aquest tema es coordinarà amb el recent grup de cinema creat al poble i amb l’Oriol que també s’havia interessat per fer aquesta activitat).

Sorgeix en aquest moment la possibilitat de fer una sortida per caçar bolets i s’acorda fer-la el 4 de novembre coincidint amb el mercat mensual de Beuda. Es sortirà del Casal a les 9h i s’anirà de Mas Gircos fins a Beuda a peu i recollint bolets (la tornada es farà en cotxes).

Arribem finalment al últim punt de l’ordre del dia d’avui i es fan noves propostes totes molt interessants. En primer lloc Anna B. proposa crear un espai per intercanviar objectes al local de la cooperativa consum. Sembla una excel·lent idea i s’acorda preparar un esborrany de funcionament del nou servei  que es presentarà a la propera assemblea.

Montserrat M. apunta la possibilitat de fer un taller per aprendre a cosir a màquina, sembla que ja hi han 6 persones interessades i s’acorda també tirar-ho endavant. Quan tinguem tota la informació s’informarà via email.

I finalment Anna B. proposa fer una trobada per fer un forn solar casolà, com no podia ser d’una altra manera també sembla una idea genial i s’acorda trobar-nos el 12 gener de 2013 per intentar aquest agosarat i divertit repte.

Com veieu va estar una assemblea molt animada i plena d’iniciatives que ben segur anirem desenvolupant durant les properes setmanes.

2 pensaments sobre “Assemblea AeT octubre 2012

  1. Pues sí, dió mucho de si la asamblea, que bien que estemos tan animados, ahora habrá que ponerse las pilas!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s