1 any sense tele

niños-viendo-tvEs difícil d’entendre però segons dades de la consultora Barlovento Comunicación durant el mes de novembre de 2012 es va batre el rècord històric de consum  televisiu diari a Espanya amb 269 minuts (4 hores i 29 minuts) de mitjana per persona .

El tema està molt estudiat i així per exemple sabem, segons aquest mateix informe, que Andalusia i Catalunya son les que més televisió varen consumir (333 minuts) o que el minut amb més persones enganxades va ser  el diumenge 18 de novembre a les 21h19 quan hi havien 21.100.000 persones mirant la televisió a Espanya.

És evident que no tothom mira només els documentals de La2. Per altra banda, molta gent té el costum de tenir la tele engegada encara que no la estigui veient (fa companyia diuen) o simplement quan volen desconnectar, relaxar-se o no fer res s’asseuen al sofà i engeguen la tele.

No es que pensi que hi ha res de dolent en desconnectar, relaxar-se o no fer res però fer-ho mirant la tele, segur que no és la millor manera. El que obtens assegut davant la tele és, moltes vegades, veure coses que no t’interessen, canviar de canal contínuament i/o acabar emprenyat.

Respecte al consum elèctric d’un aparell de televisió típic és de 45 w per hora quan està en funcionament i de 15 w hora si està en repòs (apagat amb el comandament). Això representa un consum de 480 w per dia dels quals un 60% es gasta amb l’aparell apagat.  Si mireu el vostre consum elèctric mensual veureu que això pot representar entorn al 5% del vostre consum total.

A casa ara fa un any aproximadament es va espatllar l’aparell de la TDT pel que involuntàriament vam deixar de consumir televisió i la veritat és que no la trobem a faltar gaire. Per altra banda a part de reduir la nostra factura elèctrica i la nostra petjada ecològica, hem “guanyat” – segons les estadístiques – 4 hores i mitja al dia per fer altres coses fins i tot la imprescindible activitat de no fer res.

2 pensaments sobre “1 any sense tele

  1. Estic d’acord amb que la tele no aporta gaire.
    Per un’altra banda, però, està clar que amb tanta gent al atur, esverats, sense saber què fer i amb ganes de no pensar, segur que la tele és un recurs molt utilitzat.
    De vegades les crisis personals no deixen, al menys al principi, gaire espai a plantejaments més profunds per el bloqueig personal que comporten. Hi ha que donar-nos més temps per anar trobant noves i més creatives solucions a les nostres situacions actuals…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s