Assemblea AeT desembre 2012

ACTA DE LA REUNIÓ – Dissabte 15 de desembre de 2012

ASSISTENTS: Margriet, Miquel, Anna Ba., Esteve, Montserrat, Núria, Kerstin, Juanito, Joan, Ana Be. i dos nouvinguts de Sales de Llierca, en Ricard i la Montse. Al final de la reunió s’afegeix el Regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, en David Palomeras.

Comença la reunió a un quart d’11 amb només tres assistents. Posteriorment s’hi va afegint la resta de la gent. Comentem d’iniciar la reunió més tard per estimular la puntualitat.

En Miquel desgrana un per un tots els temes de l’ordre del dia:

Publicació de posts
S’ha publicat des de la reunió passada quatre posts al bloc d’AeT: “Carta d’experts oberta al President del Govern Mariano Rajoy“; “Excursió a Cala Taballera” (propera excursió el 12 de gener, anirem de Camprodon a Rocabruna), “La terra ni perdona ni negocia“, “Renuncia de viatjar amb avió“, “Un any sense tele“.

Cotxe compartit
La comissió formada per l’Anna B., l’Ester i la Selena està encara treballant amb el tema, però està pendent de finalització. S’està pensant en un logo per posar al carrer o un cartell per penjar-ho al Casal.

Intercanvi d’objectes
L’Anna B. I la Núria segueixen treballant-hi. Hi col·labora l’Olivier. La fase en la que s’està és en la d’elaboració d’un document de funcionament. La idea més acceptada i que potser és la que tirarà endavant és la de crear dins el local un petit espai d’intercanvi basat en “portar un objecte a canvi d’emportar-se un altre” amb l’ànim de que no sigui un lloc d’emmagatzematge sinò un espai dinàmic.

Taller d’economia domèstica
En Miquel proposa tornar-lo a fer de cara al gener. En Joan opina que un taller de la riquesa d’aquest, especialment pel moment que estem vivint hauria d’arribar a més gent i fins  s’ofereix a parlar amb l’Ajuntament per tal d’arribar a algun tipus de col·laboració mútua a benefici del poble. Els membres de l’assemblea ho aproven tot i un parell de discrepàncies. S’acorda donar més temps.

Cinema conscient
Encapçalat per la Selene, ara de vacances al seu país, ha iniciat la seva marxa amb col·laboració del grup CLICA d’Argelaguer amb la projecció de la pel·lícula “V de Vendetta” amb molt èxit.

Plataforma d’intercanvi
Ha començat però existeix la dificultat de consulta a través d’internet. Es recorda l’accés a través del bloc: comunitat AeT

Grup de consum
La Núria comunica que Planeses ja no farà més distribucions fins passades les festes.

Web i facebook
En Miquel recorda que el bloc ara té el domini argelaguerentransicio.com i admet que estem utilitzant masses plataformes d’internet. Per aquest motiu proposa funcionar amb una sola anomenada wiggio, però que té l’inconvenient de que és amb anglès. S’està treballant amb el tema.

Banc de temps (BdT)
En Miquel explica la feina feta i la col·laboració que s’està portant a terme amb el BdT d’Olot i Garrotxa BATEGA. Explica que a Argelaguer hi un BdTArgelaguer promogut per l’ajuntament  i programat per la Sílvia Molera i que nosaltres podem fer servir però que caldria algú que l’anés actualitzant. S’afegeix a la conversa el Regidor d’Economia i Hisenda i explica que la intenció del recent BdTArgelaguer és funcionar de manera compartida amb els de BATEGA, però també conservant la pròpia plataforma.

Ambdos, en David i en Miquel van desgranant el funcionament d’un BdT i demanen si hi ha algú que se’n pugui responsabilitzar. S’ofereixen la Núria i en Joan. En David comenta que també estava interessat l’Eduard G. Es conclou convocant una reunió pel proper divendres amb les tres persones interessades, en David i en Miquel al Casal a les 7 de la tarda.

Taller de costura
La Núria explica que depen de la quantitat de persones apuntades s’hauria de fer a casa seva però amb un espai que no està massa condicionat. Es segueix treballant amb el tema.

Forn solar
Es recorda que s’havia acordat trobar-nos el dissabte 12 de  gener per “intentar” construir un forn solar. Es manté la iniciativa però s’acorda trobar-nos el 26 de gener a les 11h a l’era. Es proposa que tothom busqui informació a internet i aporti eines i materials per la construcció.

Altres: La Montserrat M. denuncia unes suposades estafes de Telefònica i demana si podem fer alguna cosa com a poble per lluitar en contra d’aquests abusos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s