Què pot aportar-te Argelaguer en transició


Ja fa més de 18 mesos que Argelaguer en transició es va posar a caminar i durant tots aquests mesos hem anat fent coses diverses. Des de xerrades i tallers fins excursions i assemblees. Tot plegat potser sense massa ordre ni planificació però amb l’objectiu sempre de conscienciar i conscienciar-nos sobre necessitat de preparar-nos per a una societat sense energia abundant ni barata.

En aquesta entrada aprofundirem en el que us pot aportar  Argelaguer en transició.

Davant la situació de canvi i d’empitjorament general de les condicions de vida i de pèrdua de drets que estem vivint és probable que sorgeixin pors en molts de nosaltres. Por a perdre la feina o a no trobar-ne´n, por a perdre la casa, por a no tenir suficient, por a no poder fer front a les despeses, por a què ens robin o ataquin, por a no ser atesos si ens posem malalts, por a no tenir una pensió quan siguem grans, etc

La por té la funció d’alertar-nos davant un perill però a la vegada pot paralitzar-nos o portar-nos a negar la realitat. També pot generar desconfiança, egoisme o enveja el que no ajudarà gaire a resoldre els reptes que sens dubte haurem d’afrontar.

Argelaguer en transició davant la por ens ofereix una visió, un futur possible i ens anima a cooperar i a compartir per assolir aquesta visió.

Argelaguer en transició ens invita a centrar-nos en allò que podem canviar nosaltres i a ser actius i ocupar-nos d’allò en què tenim capacitat de decisió o d’influència.

Argelaguer en transició ens encoratge a ser proactius en lloc de reactius. A que treballem junts per aconseguir canvis positius en el nostre entorn immediat el que ens ha de portar a ser més autosuficients i més resilients com a individus i com a comunitat.

Hi ha molta feina a fer i seguirem des d’Argelaguer en transició insistint en la urgència de començar a actuar i a fer-ho canviant (de forma radical) la nostra manera de viure. Us seguirem donant pautes per fer aquest canvi i us animen a assistir i participar en les assemblees mensuals i en les activitats que organitzem per avançar en aquest camí convençuts que és totalment necessari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s