CO2

canvi climaticDiòxid de carboni
El diòxid de carboni, és un gas incolor, inodor, i insípid. La seva composició química és CO2. No és tòxic però la seva acumulació pot produir la mort per ofegament, car és un gas més pesant que l’aire, i s’acumula fàcilment en els llocs més baixos.  
.
Fa uns dies va finalitzar a Varsòvia (Polònia) la 19ª Cimera de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP 19). Celebrada del 11 al 22 de novembre de 2013, i continuant amb l’anterior Cumbre de Doha (COP 18), el seu objectiu inicial era el d’apropar posicions per un acord en 2015 que permeti reduir les emissions contaminants.
.
Sobre la taula ha estat un nou informe de Nacions Unides, fet públic recentment, on s’assegura amb una certesa del 95% que l’home és la causa dominant de l’escalfament global des de la dècada dels cinquanta.
.
El canvi climàtic, molt lligat a l’augment d’emissions de CO2 per l’activitat humana degut al consum creixent de combustibles fòssils, és probablement el repte més gran a que s’enfronta la humanitat fins i tot més gran que l’esgotament dels combustibles fòssils o la reducció de la biodiversitat.
.
Current chart and data for atmospheric CO2co22
 Malauradament fins ara ha estat impossible assolir un acord global que permeti aturar aquest creixement de les emissions de CO2 el que ens allunya cada vegada més de poder aturar o reduir  els efectes d’aquest fenomen i, molt probablement,  s’ha sobrepassat ja el que es pot considerar un punt de no retorn.
.
Què podem fer?
.
La forma en què cada un de nosaltres, de manera bàsica, podem ajudar i posar de la nostra part per reduir la nostra petjada de carboni, és disminuir el volum de deixalles, reduir el consum  i optimitzar l’ús de recursos, entre ells la gasolina i l’electricitat.
.
Quan condueixes un cotxe contribueixes de manera significativa a les emissions de diòxid de carboni, que és el gas que és majorment el causant d’aquesta emergència mundial, en utilitzar llums a casa teva (molta, si no tota l’electricitat ha estat generada a través del consum de petroli, carbó o gas i, per tant, té com a producte de rebuig el CO2), les escombraries que generes també es relaciona amb emissions de gasos d’efecte hivernacle.
.
Coses que pots fer:
  • Reduir al màxim l’ús del cotxe i evitar desplaçaments innecessaris
  • Utilitzar sempre que es pugui el transport públic
  • Canviar les bombetes incandescents per LEDS
  • Aïllar correctament el teu habitatge
  • Reduir, reciclar, reutilizar i reparar
  • Optimitzar el consum d’aigua
  • Consumir productes d’origen local i de temporada
  • Reduir el consum de productes d’origen animal
Per aprofundir en l’efecte de les emissions de CO2 i el canvi climàtic  us recomanem visiteu periòdicament les webs especialitzades sobre el tema com  http://cambioclimaticoglobal.com/ o http://co2now.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s