2014, mantenint el rumb equivocat

naufragi
Tot indica que durant 2014 no es farà cap canvi ni en les polítiques econòmiques ni en les polítiques socials (i s’accentuaran les polítiques repressives) que des de 2008 ens acosten cada vegada a una situació més insostenible i irreversible.

Durant 2013 ha augmentat, a Espanya i a Catalunya, la desigualtat, la pobresa, el dèficit, el deute, les privatitzacions i les retallades de drets i serveis. (Veure per exemple http://barometrosocial.es)

Malgrat aquesta realitat, ens diuen que seguim el rumb correcte per tornar al creixement (quin creixement?), a la creació de llocs de treball  i a la recuperació del benestar perdut. D’aquí que la consigna és clara: durant 2014, mantindrem el rumb.

A més, a Catalunya,  la complexitat que comportarà la gestió de la consulta sobre la independència i el deteriorament de la relació amb l’Estat que es derivarà,  tindrà unes conseqüències difícils de predir però, em temo, que en cap cas afavoriran els canvis necessaris sinó més aviat al contrari, comportarà que es continuï cavant en el pou i que la situació general i la particular de moltes families es segueixi deteriorant.

Naveguem en una nau que fa aigües per tot arreu i molt a prop dels esculls. És urgent que ens informem, que ens trobem i que parlem d’aquests temes i que, almenys en l´àmbit individual i familiar, comencem a canviar.

Durant aquest any Argelaguer en Transició ha continuat organitzant activitats com les xerrades, les sortides, els tallers i les assemblees i hem seguit publicant en aquest blog idees, reflexions i propostes  que ara trobareu llistades en una nova secció del blog (https://argelaguerentransicio.com/arxiu/) per a ajudar-vos a reflexionar i a iniciar el que hem anomenat la transició.

Durant 2014 seguirem aquesta tasca a la què us animem a incorporar-vos activament assistint a les assemblees i participant en totes les activitats que organitzem. Bon any a tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s