Conferència sobre estalvi energètic

casaInteressantíssima conferència la que ens va oferir aquest dissabte Josep Maria Ciurana (biuarquitectura.comsobre l’estalvi energètic a casa. Les més de dues hores es van fer curtes i el nombrós públic que va assistir va acabar amb ganes d’una segona part que de ben segur haurem de fer.

La xerrada es va centrar en què podem fer per estalviar energia. La idea que ens proposa Josep Maria Ciurana és orientar la nostra intervenció cap a la reducció de la demanda energètica. Per això cal, per una banda, evitar pèrdues millorant en la mesura del possible l’aïllament i, per altra banda, aprofitar el sol com a font d’energia. Amb la resolució correcta d’aquests dos aspectes podem reduir el consum entre un 50 i un 80%.

xerrada estalvi energèticEl conferenciant ens va explicar les diferents possibilitats per aïllar la nostra casa i els diferents materials que es poden utilitzar. A continuació va parlar dels avantatges d’aprofitat el sol i sobre com utilitzar l’efecte hivernacle.

La conferència va seguir amb una exposició entorn de l’ús de la biomassa com a combustible  i una descripció de les diferents calderes i estufes que existeixen en l’actualitat. D’especial interès la descripció que va fer de les anomenades “estufes russes”.

Vam acabar la conferència parlant de la importància d’una bona gestió de les obertures i de l’ús adient de cortines, porticons i catifes. Finalment es va obrir un interessant torn de preguntes.

El nostre agraïment a Josep Maria Ciurana i als responsables del Casal que amablement ens van facilitar l’ús de l’espai, les cadires necessàries i el projector.

Presentació de la  conferència (pdf)

Un pensament sobre “Conferència sobre estalvi energètic

  1. Parlar només d’una finestra amb criteris bioclimàtics ja és tota una xerrada, parlar de l’ubicació d’una estufa de llenya és tot un repte, parlar de les inèrcies tèrmica o de les distribucions, les orientacions, etc. Espero que en Josep Mª pugui fer més xerrades amb més propostes, perquè coneix bé els temes i els viu cada dia, i perquè Argelaguer també mereix poder aprofitar la seva visita periòdica que fa per la nostra contrada, ja que sovint ve a casa nostra. La xerrada va ser un èxit, perquè va superar a més la força del futbol. Bravo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s