Com fer la transició

transitiontownEn finalitzar el primer any d’AenT vam fer un post recollint totes les propostes que durant aquell primer any havíem fet per iniciar el camí de la transició. Ara, finalitzat el segon any d’AenT, et fem un resum de les idees i propostes que al llarg del darrer any hem fet.

1. Coneix altre iniciatives en transició

2. Estableix quan és per a tu suficient

3. Inscriu-te i utilitza el banc de temps d’Argelaguer

4. Elimina o redueix el consum d’origen animal

5. Evita el malbaratament alimentari planificant a l’hora d’anar a comprar, cuinant la quantitat que preveus menjar i emmagatzemant i conservant els aliments correctament.

6. Recupera la pràctica d’espigolar. Són molts els recursos que la nostra societat llença o no aprofita i en un món de recursos escassos recollir el que altres no aprofitant o llencen és un deure ètic i cada vegada més una necessitat.

7. Desconnecta’t. Limita els moments i els espais en què et connectes al mòbil o a internet.

8. Consumir no és verd. Rebutja, redueix, reutilitza i recicla (per aquest ordre) sempre que puguis.

9. Aprèn anglès o un altre idioma. Les avantatges de parlar més d’un idioma són indiscutibles.

10. Elabora begudes vegetals de forma casolana.

11. Avança en el camí cap a l’autosuficiència energètica

12. Crea un banc de llavors o col·labora en el banc de llavors d’AenT contribuint així a la recuperació, producció i intercanvi de llavors locals, a la promoció de la sobirania alimentaria i expressant d’aquesta manera el rebuig a les llavors propietàries.

13. Segueix @argelaguertrans a Twitter, la millor forma d’accedir a una selecció d’informació que considerem imprescindible per a tot transicionaire.

14. Prepara’t per afrontar la pobresa energètica

15. Promou que el teu ajuntament  sigui un govern obert que governi amb les persones i no per a les personesUn Govern obert es defineix com un compost de tres elements – transparència, participació i col · laboració – que instaura una manera de governar més dialogant, amb més equilibri entre el poder dels governs i dels governats, alhora que atorga a la ciutadania un paper corresponsable. Els fins pretesos són la millora en la presa de decisions i la implicació dels ciutadans en la gestió de la cosa pública, a través d’un augment del coneixement i de la posada en marxa d’innovació pública. (Alberto Ortiz de Zarate @alorza).

Aquestes són les propostes que us hem fet aquest segon any des d’AenT i que se sumen a les que us vam fer l’any anterior. Com dèiem llavors, totes t’ajudaran a fer més planer el camí cap al nou món que s’albira, si les vas incorporant a la teva forma de viure. Unes et suposaran més esforç que altres i no cal seguir cap ordre.  De totes maneres, el fet que durant aquest segon any s’hagin interessat per AenT gradualment més persones i que a poc a poc es vagin integrant i participant en les diferents iniciatives i activitats que organitzem és el més important i ens anima a seguir treballant convençuts que d’aquesta, o en sortim tots junts o no en sortirà ningú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s