Estalviar en la factura de la llum

despesa electricitat
El tema del cost de l’electricitat fa uns mesos que és objecte de debat i de modificacions legals i reglamentàries. De tot plegat el que hem de tenir clar és que el preu de l’electricitat seguirà pujant pel que és molt important que en prenguem consciència i comencem a actuar.

La nostra proposta és clara. El primer pas que hem de fer és rebutjar, en la mesura del possible, l’ús d’aparells elèctrics. Podem prescindir d’alguns aparells sense perdre qualitat de vida i, en alguns casos com el televisor fins i tot guanyarem qualitat de vida apagant-lo definitivament. La pregunta doncs que ens hem de fer és si ens calen tant aparells elèctrics i deixar d’utilitzar aquells que realment no són necessaris.

El segon pas a fer és reduir i optimitzar al màxim l’ús d’aquells aparells que considerem necessaris. Aquí incloem tant un ús més esporàdic com l’ús d’aparells més eficients. L’òptim seria, per una banda, elaborar un pla de reducció del consum elèctric analitzant l’ús que en fem de cada un d’ells i plantejar un objectiu de reducció (per exemple reduir un 20% l’ús de la rentadora).  I, per altra banda, analitzar l’eficiència dels nostres aparells i dissenyar un pla d’optimització (per exemple canvi de bombetes incandescents halògenes a altres de baix consum o LEDS).

Amb aquestes dues mesures hauríem d’obtenir una reducció significativa del nostre consum. Els següents passos a fer serien:

  1. Passar-nos a una comercialitzadora d’energia verda com Som Energia
  2. Adequar la potència contractada a les nostres necessitats. Suggerim contractar la potència de 3,450 kW.
  3. Canviar la nostra tarifa a  una tarifa amb discriminació horària (Tarifa 2.0 DHA)
  4. Instal·lar un quit d’autoconsum

Esperem que amb aquests suggeriments t’animis a reduir de forma activa el teu consum d’electricitat reduint així la teva despesa energètica i el teu impacte mediambiental.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s