Assemblea AenT març 2014

Comencem l’assemblea com és habitual repassant les activitats del darrer mes: la Travessa Palamós – Calella de Palafrugell, el curs de Manipulador d’aliments que va impartir Javi M. i al que van assistir 12 persones i l’inici dels treballs en el magnífic espai per crear un hort  que ens ha estat cedit al costat del molí de Can Carlot.

També repassem els darrers post publicats. Com fer la transició en el que recollim les diferents propostes fetes durant 2013 per avançar en el camí de la transició, Educació i transició un interessant post que ens ha enviat la Laia Segarra de Sabadell i Estalviar en la factura de la llum en el que fem una proposta per reduir de forma significativa el consum d’electricitat a casa. Val a dir que ha estat un dels posts més visitats de tot el blog registrant-se més de 300 visites el mateix dia que es va publicar.

A continuació repassem les properes activitats programades:

22 de març  21 h Sessió de cinema a la Sala lectura de l’Ajuntament. Pel·lícula programada Fresa i chocolate
29 de març 10h Participació en la Fira d’Entitats i moviments socials d’Olot.
5 d’abril Travessa Argelaguer – Beuda. Sortida a les 9h del Casal
12 d’abril Festa 2n aniversari AenT i 1era Fira del donar d’AenT. Veure cartell que ens ha preparat l’Ester J.

Comentem que han contactat amb nosaltres des de Granollers en Transició i Berguedà en Transició per conèixer la nostra experiència i que resta pendent concretar una data per fer una trobada amb aquestes iniciatives.

Deixem pel final el tema de l’hort que ocupa gran part del temps de l’assemblea d’avui donat els molts punts a tractar.

  • Analitzem la resposta de l’ajuntament denegant la nostra participació en la convocatòria per accedir a horts públics argumentant que només s’admeten sol·licituds individuals i no en grup com la que havíem presentat AenT. Ens reafirmem en la nostra voluntat que els horts d’AenT estiguin en espais públics i expressem el nostre desig de seguir treballant en aquest sentit.
  • També repassem les respostes que hem tingut de diferents propietaris particulars als quals havíem consultat la cessió de terrenys a AenT per fer un hort i celebrem que se’ns hagi estat concedit l’hort del Molí de Can Carlot. A la resta de propietaris que ens han contestat cedint-nos els seus espais els agraïm de tot cor que ho hagin fet i acordem esperar un temps a assumir nous espais.
  • Debatem la distribució dels espais i acordem treballar-lo dividint l’espai disponible en quatre parcel·les cultivant en cada una d’elles hortalisses de fulla, arrel, fruit i lleguminoses respectivament.
  • Com a tasques immediates acordem demà acabar de preparar el terreny i el diumenge vinent plantar patates i cebes. També fem un llistat d’altres tasques a fer durant les properes setmanes que enviarem a tot el grup per email.
  • Per últim l’Ester H. ens informa que ha contactar amb un productor i distribuïdor de planter al qual podrem comprar el que necessitem.
  • Per fer front a les despeses que comportarà la compra de planter acordem una quota voluntària per família participant en aquesta iniciativa i s’aprova també l’acceptació de donatius de qualsevol persona que vulgui donar suport a aquest projecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s