1a Fira del donar

festa aent 2naniversari

El dissabte 12 d’abril celebrarem el 2n aniversari d’AenT. Per això hem organitzat diferents activitats i una arrossada popular que farem a l’era de darrere l’església.

Serà una festa oberta a tothom com tot el que fem a AenT i d’entre totes les activitats que organitzarem destaquem la 1a Fira del donar.

Pretenem amb aquesta Fira promoure l’economia del regal entre tots els argelaguencs i entre aquells que des d’altres indrets ens visitin.

Bàsicament consistirà a disposar uns taulells on qui vulgui podrà portar coses per donar o regalar. Des de roba, joguines, eines, llibres, discs,…  però també temps, habilitats, abraçades, …

La idea és que qui accepti un regal es comprometi per la seva banda a fer un regal o una donació en el futur d’igual o major valor a una altra persona (que no té per què ser la mateixa de què ha rebut el regal). D’aquesta manera podem dir que l’èmfasi està a desenvolupar  l’hàbit de donar, l’hàbit d’acceptar i l’hàbit de ser recíproc.

A Internet podem ja trobar moltes webs en  les que es promou l’economia del donar, aquí us posem 5 exemples:

  • Couchsurfing. Un servei que connecta als membres d’una comunitat mundial de viatgers. Utilitza Couchsurfing per trobar un lloc per quedar-te o compartir la teva casa i ciutat natal amb els viatgers.
  • Segundamanita  Una via d’interacció entre persones, pares i famílies. Un canal a través del qual podem donar i rebre de manera gratuïta, productes relacionats amb la infància i els nens. Com diu el seu lema,  un espai per Donar el que ells ja no fan servir i trobar el que ells necessiten.
  • Bookcrossing  T’agraden els llibres gratis? ¡BookCrossing.com et proporciona una manera senzilla de compartir llibres amb el món, i seguir els seus camins per sempre!
  • Lend Me! és una aplicació mòbil per a iPhone basada en la filosofia del consum col · laboratiu i pensada per implementar i potenciar-lo. Permet generar una xarxa de contactes amb una base de dades de tots els objectes que aquests posen a disposició de la comunitat. De la mateixa manera tu crees el teu perfil amb tot el que vols i pots.
  • Nolotiro un lloc web on regal i busco regals gratis de segona mà: mobles, cadires, sofàs, bicicletes, ordinadors portàtils, taules, cuines, llums, llits, roba, joguines, bressols o carros per nadons, telèfons mòbils i altres moltes coses que ja no vols i no necessites perquè les reutilitzin altra gent a la qual pot servir o donar-li nova vida.

Us animem a participar en 1a Fira del donar d’AenT de forma activa, ja sigui portant coses per donar o regalar o acceptant alguna de les coses que altres persones us oferiran com a regal.

En finalitzar la fira farem una arrossada a la que cal que us inscrigueu enviant un email a argelaguerentransicio@gmail.com i a la tarda seguirem la festa amb jocs i contes per la mainada i un taller de reciclatge entre altres sorpreses que us hem preparat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s