Caminada Argelaguer – Beuda

Sant Sepulcre de Palera Primer dissabte de mes, sortida AenT. Aquesta vegada hem anat fins a Beuda passant pel Sant Sepulcre de Palera. Una passejada de poc més de dues hores.

Hem sortit del casal i hem seguit la carretera vella de Besalú fins creuar el Burró que baixava més crescut que de costum per les darreres plujes d’aquesta setmana.

A continuació hem creuat l’autovia i agafat el trencant de mas Gircós. El camí és a partir d’aquest punt planer i sempre en direcció nord-est. Durant el recorregut anem recollint espàrrecs i caminant sense preses fins Santa Maria de Palera i pocs minuts després  arribem al Monestir del Sant Sepulcre de Palera on esmorzem.

Les primeres notícies del lloc de Palera daten de l’any 979. L’església va ser consagrada l’any 1085 pel bisbe de Girona, Berenger Guifré. Aviat es va convertir en un centre de peregrinació, ja que es podien obtenir indulgències similars a les que s’aconseguien a Terra Santa.
En 1107 va ser confiada l’administració de l’església a l’abat de Santa Maria de la Grassa, el qual hi fundà un petit cenobi benedictí. Aquesta relació es va trencar en el segle XVI, amb l’aprovació de la Santa Seu. A partir d’aquell moment la comunitat es va reduir a tres monjos.
En l’absis nord podem venerar la imatge del Crist jacent, venerada pels cavallers de l’ordre del Sant Sepulcre, custodis del temple.
Un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona ha facilitat la restauració integral del monestir recentment finalitzada el que ha permes retornar la dignitat a aquest bell monument. El recinte inclou un bar – restaurant, un espai per allotjar visitants i una sala d’exposicions.
Finalitzat l’esmorzar que ha inclos un remenat d’ous amb els esparrecs recollits durant el camí que ens han preparat amablement en el restaurant, seguim camí fins a Beuda. Durant aquest darrer tram la calor ja apreta. Arribem a la plaça de Beuda on ens recolliran per tornar a Argelaguer en cotxe.
Fotos: Joan R.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s