Plants for a futur

pffSabies que la decocció de l’arrel de la malva s’usa com un substitut de clara d’ou per fer merenga?

Us presento a aquesta setmana una web, Plants For A Future, que m´ha semblat especialment interessant i útil en la que podreu descobrir usos insospitats de moltes plantes.

Plants For A Future és  un centre de recursos i informació de plantes comestibles i altres d’utilitats

Plantes pel Futur (PFAF) és una ONG originalment creada per donar suport al treball de Ken i Addy Fern al seu lloc experimental a Cornwall, on van portar a terme la investigació i recollir informació sobre plantes comestibles i eines adequades per al seu cultiu a l’aire lliure en un clima temperat.

Amb el temps es van plantar 1.500 espècies de plantes comestibles a “The Field” a Cornwall, el que constituia la seva base des de 1989. Fa més de deu anys, Ken va començar a compilar una base de dades, que actualment consta d’aproximadament 7.000 espècies de plantes.

El web inclou molta informació però la part més útil i interessant és potser la base de dades. Permet la cerca de més de 7.000 plantes comestibles i medicinals segons diferents criteris de cerca, incloent : noms comuns i llatins, la paraula clau, la família, l’hàbitat i l’ús (medicinal , comestible o un altre).

Es pot fer una recerca més detallada usant la secció de recerca Propietats . Això permet buscar un número de característiques de la planta alhora. Per exemple, pot ser que vulgueu buscar una planta que necessita un sòl sorrenc , entre 1 mi 5 m d’alçada i que li agrada l’ombra. La recerca de base de dades trobareu plantes que tenen aquestes 3 característiques.

La secció Usos de les Plantes  ofereix una àmplia varietat d’usos de plantes, incloent les seves qualitats medicinals i comestibles, així com altres usos, per exemple, materials de construcció, tints, … En molts casos, aquesta informació es recolza en la base de dades amb enllaços directes a les plantes corresponents.

També es pot trobar una secció  Top 20 plants que inclou algunes de les plantes favorites que ens semblen  que mereixen un article per a ells sols, per exemple, Allium, Cornus i Viola. Una altra secció està dedicada a les Top Medicinal Plants.

Pàgines addicionals inclouen Woodland Jardineria , Vegetariana Organics , Plantes perennes , i Habitats.

El web està en anglés però inclou una part traduida al castellà amb aquestes seccions:

Com a curiositat i exemple de la molta informació que podreu trobar a la web destaquem aquest  link en el que trobareu 225 substituts del cafè o aquest en el que trobareu 17 possibles substituts de la sal.

Felicitem els autors i us recomanem l’afegiu Plants For A Future a la vostra llista de llocs favorits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s