L’informe energètic de SOM ENERGIA

somenergiainforme

Com sabeu els que seguiu aquest blog, el davallar de la nostra societat industrial ja ha començat i sinó es canvien les polítiques, aquest declivi s’anirà accelerant i fent-se cada vegada més evident. Un dels efectes que viurem seràn les dificultats per mantenir la continuítat del subministrament elèctric que ara donem per suposada. Qualsevol esforç que fem per reduïr la nostra dependència de l’electricitat serà de gran ajuda per fer la transició a que estem inevitablement abocats.

A casa i com ja us explicavem en un post anterior, per tal de reduïr el nostre consum elèctric ens hem:

  1. Passat a una comercialitzadora d’energia verda com Som Energia
  2. Adequat la potència contractada a les nostres necessitats. Així  tenim ara contractada la potència de 3,5 kW.
  3. Canviat la nostra tarifa a  una tarifa amb discriminació horària (Tarifa 2.0 DHA)
  4. Instal·lat un quit d’autoconsum

Cada mes SOM ENERGIA  envia al seus client un informe energètic personalitzat. Aquest informe recull el més destacat de tota la  informació que podem consultar a   la plataforma online de SOM ENERGIA per entendre el nostre consum energètic, comparar-nos amb el nostre veïnat i ser més eficients gràcies a les recomanacions personalitzades que ens fan.

Per altra banda, podem trobar consells útils i personalitzats segons l’equipament de que cada client disposa i, si hem establert un objectiu d’estalvi, podem fer el seguiment.

Per accedir a aquest informe , el procediment és molt simple. Si ets client de SOM ENERGIA quan accedeixes a la seva plataforma online  trobem un qüestionari que hem de respondre sobre el tipus d’habitatge que tenim, la superfície, l’equipament que tenim, el nombre d’ocupants, etc això permet a SOM ENERGIA facilitar-nos una informació molt valuosa comparant el nostre consum amb els dels nostres veïns amb característiques similars.

Què  diu l’informe de Juny de 2014?

En la comparació amb el meu veïnat diu que el mes de juny he consumit un 52% menys que els meus veïns i un 24% menys que els meus veïns més eficients. Així si el meus veïns que presenten una tipologia similiar a la nostra han consumit 214 kWh (41 euros) , nosaltres hem consumit només 101 kWh (27 euros). Segons SOM ENERGIA, ho estem fent GENIAL !!

somenergiainforme1

Un segon quadre analitza l’evolució en els últims 12 mesos (nosaltres som clients de SOM ENERGIA des d’octubre 2103) . Aqui veiem que hem consumit en el periode analitzat un 9% menys que els nostres veïns més eficients, el que suposa un estalvi addicional de 18 euros.

somenergiainforme2

A continuació ens informa del consum estimat anual per equipament en % i el cost mensual estimat per electrodomèstic. Així l’informe ens diu que un 75% del consum que fem és per l’ús de l’electrodomèstics i un 18% il·luminació. Els aparells en standby suposarien un consum del 8%.

somenergiainforme3

Els consells personalitzats que ens inclouen en l’informe constitueix el següent apartat i ens indica l’estalvi en kWh, euros, kg C02 i arbres que podriem assolir seguint-los.

somenergiainforme4

I, per acabar, trobem informació sobre l’evolució del nostre objectiu d’estalvi per enguany. Haviem establert intentar limitar el nostre consum elèctric a 1600 kWh enguany i fins maig hem consumit un 6% més del que hauriem d’haver consumit per assolir el nostre objectiu però ens diuen que encara podem aconseguir-ho.

somenergiainforme5

Ja veieu, una informació que considerem interessant i útil i que entenem hauria de facilitar qualsevol companyia comercialitzadora d’electricitat.

2 pensaments sobre “L’informe energètic de SOM ENERGIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s