Excursió a l’Ermita de Sant Grau d’Entreperes

santgrauentreperes
El dissabte passat amb el Julián i la Montserrat vam anar, com estava programat, fins l’ermita de Sant Grau d’Entreperes pel camí dels valencians.

La referència documental més antiga fins ara coneguda de l’església de Sant Grau data de l’any 1265, on apareix esmentada com “Sancte Marie de Intraperiis”, denominació que es repeteix el 1362. En temps del bisbe de Girona, Josep Taverner i Dardena, el temple era un sufragani de la parròquia de Santa Cecília de Sadernes.

Sant Grau d’Entreperes és una construcció amb característiques pròpies del segle XII, parcialment modificada per afegits de centúries posteriors. Es constitueix per una sola nau que, possiblement al segle XVII o XVIII, fou sobrealçada i allargada pel costat de ponent. En aquest costat s’obrí la porta d’entrada, protegida per un porxo, i s’hi bastí un campanar de torre, amb obertures i teulat a quatre vessants. L’absis semicircular es troba orientat a llevant i presenta una finestra cega, un fris sostingut per mènsules i una cornisa.

Una caminada molt agradable que vam completar amb un cistell de camagrocs.

Fotos Julián Martín

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s