El wiki “Municipis postpetroli”

logo-municipios-pospetroleo-300x128

“Si els governs locals no s’impliquen, les conseqüencies econòmiques i socials seran enormes doncs l’adaptació a un model sense energia abundant i barata requerirà com a mínim una dècada sempre hi quan l’esforç que es faci sigui intens i continuat” Robert Hirsch, 2005

Us presentem en el post d’aquesta setmana un nou projecte promogut pels companys de l’Asociación Touda i en els que hem estat treballant Argelaguer en Transició i l’associació Véspera de Nada por unha Galiza sen petróleo.

Es tracta d’un wiki que hem anomenat Municipis postpetroli i que recull mesures i propostes adreçades a l’administració local amb la finalitat que aquestes institucions col·laborin de forma activa a afrontar el Pic del Petroli. Totes aquestes mesures i propostes es fonamenten en dos pilars: la necessitat de reduir l’exposició de la població  als efectes del Pic del petroli i enfortir la comunitat per tal que pugui fer-hi front amb recursos i capacitats.

Es parteix de les propostes incloses a la «Guía para o descenso enerxético» que, com sabeu, AenT està traduint al català i s’ha creat un wiki multilingüe (de moment disponible en castellà, català i gallec) amb l’objectiu de, per una banda, serveixi de referència a aquells que es vulguin presentar a les properes eleccions municipals i, per altra banda, sigui un espai on es recullin les diferents propostes i mesures que s’estiguin ja aplicant a l’àmbit de l’administració local per afrontar el Pic del Petroli.

Com veureu, si visiteu el wiki, són moltes les mesures que es poden implementar des dels ajuntaments per afavorir i facilitar la transició a la que estem abocats degut a la reducció en la disponibilitat d’energia i a la impossibilitat de mantenir un creixement econòmic continuat com estem veient des de 2008 i com indiquen totes les previsions pels anys vinents.

Nosaltres seguirem treballant en aquesta nova eina per tal de mantenir-la actualitzada i que sigui útil i col·laborant amb els companys que l’han feta possible.

ca start [Municipios Pospetróleo

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s