Tarifes planes d’electricitat i gas?

llumigas
Algunes companyies han començat a oferir tarifes planes de gas i electricitat el que pot crear certa confusió si considerem que són tarifes semblants al que entenem per tarifa plana.

Normalment associem tarifa plana a pagar cada mes el mateix independentment del consum que fem.

Nogensmenys en el cas de les noves ofertes de les companyies de  llum i el gas la cosa no va ben bé així. Veiem que és la tarifa plana elèctrica segons un dels proveïdors d’aquesta nova fórmula de contractació.

Què és la Tarifa Plana Elèctrica?

La Tarifa Plana Elèctrica és una tarifa amb què pagaràs cada mes el mateix import en els rebuts del teu subministrament elèctric i que t’ajuda a gestionar millor la teva economia domèstica perquè amb la Tarifa Plana Elèctrica saps per endavant el que pagaràs i per tant no et portaràs cap sorpresa desagradable o inesperada en les factures del teu subministrament d’electricitat.

Fins aquí podria semblar una cosa interessant. Quan llegim els detalls veiem que hi ha truc.

 En el cas que vostè sobrepassi el límit de consum de la seva Tarifa Plana Elèctrica, l’excés d’energia elèctrica que vostè hagi consumit li seria facturat en finalitzar el contracte.

Ep!, maco. Tu paga sempre el mateix però si et passes del consum anual contractat, t’ho cobren a final d’any. Algunes companyies ofereixen per altra banda que si no arribes al consum contractat no et cobren un mes.

Confesso que no he mira’t amb detall totes les ofertes però molt em temo que són el mateix o variacions del mateix, tant en el cas de l’electricitat com en el del gas. L’objectiu d’aquest post no és entrar en detall sinó només alertar a qui pugui estar temptat de contractar alguna d’aquestes noves tarifes “planes” que en realitat el que busquen – davant la davallada de consum en els darrers anys és que consumim més.

En un post anterior us vam donar unes orientacions bàsiques per Estalviar en la factura de la llum que us recomanem rellegiu i us suggerim que us oblideu de les tarifes planes.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s