Excursió a Coll Pregon (1.535 m)

La retirada 04Cada mes de febrer AenT organitza una excursió en record dels exiliats de la guerra civil coincidint amb l’aniversari de la retirada. Amb aquest nom amb  es coneix a Catalunya l’èxode republicà, és a dir, l’emigració majoritàriament a peu de militars i famílies senceres cap a l’altra banda dels Pirineus a partir de l’hivern de 1939, després de que Barcelona caigué en mans dels franquistes el 26 de gener, i a la gestió que d’aquesta va fer l’Estat Francès. Bàsicament, la gestió de l’Administració fran­cesa va consistir a internar molts dels exiliats a precaris camps de concentració francesos que no reunien les mínimes condici­ons d’habitabilitat i salubritat.

Per rememorar aquells fets vam  refer un dels camins que van seguir molts d’aquells exiliats, en concret, el que des d’Espinavell puja fins el punt fronterer de coll Pregon. A l’igual que aquell febrer del 39 aquest dissabte vam trobar neu, fred i boira el que ens va permetre reviure les dures condicions d’aquell exili.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s