Excursió a les Roques encantades

roquesencantadesPrimer dissabte de mes, excursió d’AenT. Aquesta vegada i guiats per la Montserrat M. hem anat a les Roques encantades. Un lloc màgic entre el Santuari del Far i el Santuari de la Solut, a mig camí  entre Osona i la Garrotxa.

Seguim l’itinerari descrit al web Corremonts. Sortim del trencant que hi ha al costat de l’Hostal de la Devesa. Prenem la pista que voreja la riera en direcció al santuari de La Salut. A uns 400 mts ens desviem a la dreta i prenem la pista que puja fent ziga-zagues per l’indret anomenat Arreneat de La Jaça. Continuem amunt guanyant alçada fins que sortim a uns prats amplis i des d’on tenim magnífiques vistes sobre el Pla d’Aiats i el Santuari de Cabrera. Passarem pel costat d’una bassa (a la nostra esquerra) fins que arribem a una cruïlla amb pal indicador. Estem al Collet de l’Arç. Prenem el camí que surt a la dreta en direcció a Les Roques encantades i el Coll de Condreu. Al cap d’una estona arribarem a una gran tanca de ferro pel bestiar. Seguim el camí en lleu ascensió el qual està flanquejat per prats de pastura. És el Pla d’Armadans. En arribar a la part superior d’aquest prats, entrem novament al bosc i després d’una suau baixada arribem a una bifurcació. Ens trobem al trencall de les Roques Encantades. Seguim cap a l’esquerra per una densa fageda i seguidament arribem a un replà amb unes gran roques, de diverses formes i cobertes de molses i falgueres. Ens trobem a les Roques Encantades. Des d’aquí seguirem la pista que haviem deixat i en pocs minuts arribarem a Coll de Condreu. Acabem la sortida amb una visita al Santuari del Far.

Una caminada agradable per a tots els públics de 8,700 km i que es pot fer, sense pressa, en unes tres hores.

Us deixem amb el reportatge fotogràfic de Selene S.

roques encantades2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s