Cap a on voleu anar?

candidatsgarrotxaSón molts els pics i cims que en els darrers 3 anys hem assolit en les sortides mensuals d’AenT. Hem pujat al Bassagoda, al Mont, al Comanegre, al Talló, a Roca Colom, al Taga, …perfilmarededeumon

Quan es puja un pic i s’assoleix el cim, hom sap que ja ha arribat, que ja no s’ha de pujar més i que ara, després del merescut descans, emprendrem el descens.

Com a societat hem també arribat a un pic, assolit un cim: el pic del petroli. I, amb la mateixa naturalitat que quan assolim el cim d’una muntanya a continuació iniciem el descens, ara com a societat haurem d’emprendre (si o si) el descens que comporta assolir el pic depicpetrolil petroli. Un descens que podrem fer per diferents camins i a diferents velocitats.

Malauradament, com a societat ens neguem a l’evidència i són molts els que, malgrat haver assolit ja el pic del petroli, creuen que es possible seguir pujant (creixent en diuen).

El dilluns 20 d’abril va finalitzar el termini per presentar candidatures a les eleccions municipals vinents. A aquells que es presenten a la Garrotxa en general i a Argelaguer en particular, d’antuvi el meu reconeixement i desitjar-los que els vents els hi siguin favorables.  A tots ells, però, volem fer-los una pregunta: Cap a on voleu anar?

Voleu, ara que hem assolit el cim, seguir pujant?  com si fos això possible. O, com no pot ser d’una altra manera, voleu iniciar el camí de descens? A AenT sabem que de la mateixa manera que quan assolim un cim no hi ha més possibilitat de seguir pujant, sabem que no tornarà el creixement i que, per tant, cal preparar-nos i iniciar el descens.

Les polítiques que es desenvoluparan des dels Ajuntaments, les accions que s’iniciaran els propers 4 anys seran molt diferents segons sigui la resposta a la pregunta que fem. Si el que es decideix es intentar seguir pujant (cap on? si ja hem assolit el cim) serà difícil que ens trobem doncs anirem en direccions contraries. Si el que es decideix es iniciar el descens, segur que podrem fer el camí junts.

En una entrada anterior ja vam plantejar quines mesures creiem calia impulsar des dels ajuntaments per iniciar el camí de descens. Ras i curt, al nostre entendre,  la política municipal ha d’orientar-se  cap a augmentar la nostra resiliència com a comunitat i disminuir l’exposició al risc davant un col·lapse de la nostra societat.

Us desitgem que passeu un bon Sant Jordi i us recomanem dues lectures, 15/15\15 Revista per una nova civilització i AMAZÚ Revista de ecología crítica y alternativas viables que editen els nostres amics i veïns Jordi Alemany, Jordi Ardid i Olivier Sabane.

2 pensaments sobre “Cap a on voleu anar?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s