No buideu les papareres

ajuntament

Si comencem a treballar en un nou sistema, podem fer el canvi lentament. Com més retardem la nostra resposta , més ens costarà en termes econòmics i mediambientals. Richard Alley

Els nous ajuntaments s’han constituït aquest 13 de juny i els nous alcaldes i regidors  han assumit la responsabilitat de gestionar els afers públics dels 4 anys vinents.

Les condicions de vida  de la majoria de la població s’ha mantingut iguals o s’ha deteriorat en diferent grau en els darrers anys i són pocs els que poden dir que la seva situació ha millorat.

Les expectatives, malgrat la propaganda oficial, no és gens positiva i és molt probable que la situació general se segueixi deteriorant amb més atur, més precarietat i més desigualtat els propers anys. El motiu d’aquest deteriorament és persistir en un model que requereix d’un creixement continuo. Creixement impossible donada la inviabilitat de seguir augmentant la producció dels recursos energètics necessaris per mantenir aquest creixement i, per tant, es fa urgent i necessari fer un canvi de rumb radical en el nostre mode de vida.

Des d’aquí demanem als nous ajuntament que s’informin i prenguin consciència de la gravetat de la situació i actuïn en conseqüència.

Ni una obra més, ni un fanal més, ni una festa més, ni buideu cap paperera més fins que tingueu clara la situació. Tots els recursos que malbarateu ara (independentment de si són propis de l’ajuntament o provenen d’una altra administració) és molt probable que els necessiteu ben aviat.

Quan tingueu tota la informació i us feu càrrec de la necessitat d’iniciar un procés de decreixement de forma immediata, podreu decidir quines actuacions cal fer. Per fer-vos una idea, cal que actueu com si disposéssiu únicament del 20% del pressupost.

El repte és molt gran però inevitable afrontar-lo i ja fem tard.

Bon mandat i molta sort a tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s