Assemblea AenT juny 2015


Dissabte 27 de juny vam celebrar una assemblea més d’AenT. En aquesta vam parlar de diferents temes que us resumim en aquesta entrada.

1. S’aprova l’adhesió a la campanya iniciada per la plataforma “SOM EL QUE SEMBREM” per aturar l’ús del glifosat  i acordem entrar a l’@AjArgelaguer una instància demanant l’eradicació de l’ús d’aquest herbicida en el nostre municipi.

2. Es considera la conveniència de manifestar-nos respecte a dos projectes urbanístics que es volem dur a terme a Argelaguer i que es trobem en període d’exposició pública.

El primer és tracta de la construcció d’un nou aparcament (Memòria valorada Pavimentació i condicionament d’un aparcament de vehicles al nucli d’Argelaguer). El projecte es fa per alliberar l’actual zona d’aparcament de darrere de l’església de Santa Maria que es preveu enjardinar. El projecte té un cost inicial de 76.254,00 euros.

La qüestió per AenT és sí aquesta obra, en la situació en què ens trobem d’esgotament dels recursos i de necessitat de canviar radicalment de model per afrontar el canvi climàtic i el pic del petroli, és realment necessària o si hi ha alternatives a la construcció d’un nou aparcament.

Des d’AenT considerem que crear una nova zona enjardinada i construir un nou aparcament suposa mantenir el model actual de malbaratament i creixement impossible que contribueix a accelerar el procés de col·lapse en lloc d’afavorir un procés de transició controlat i fins on sigui possible pacífic.

Considerem que el nou ajuntament hauria d’ aturar aquesta obra en un exercici d’autocontenció (veure jorge riechmann) tan necessari actualment i donar exemple sobre quin és el camí a seguir.

Sobre aquest tema ja s’ha realitzat dos actes (una assemblea popular i una reunió informativa convocada per l’Ajuntament d’Argelaguer) en els que ha participat AenT.  També informem que l’ajuntament ha creat una comissió de la qual AenT forma part per seguir  debatent aquest tema i arribar a una proposta de consens.

Lligat al projecte discutit en el punt anterior està també en exposició pública l’aprovació inicial del Projecte de pavimentació i embelliment del nucli històric d’Argelaguer amb un cost total de 261.504, 00 euros. Sobre aquest projecte Aent ja ens vam manifestar quan es va presentar als veïns l’octubre de 2013 (veure entrada Seguir cavant en el pou) i en aquesta assemblea ens reafirmem en el que ja vam dir.

La contracció econòmica és inevitable, el que importa és com la gestionem. Els nous ajuntaments han de prendre consciencia de la realitat a la qual ens enfrontem i aturar tots aquells projectes que no sigui proporcionats i estrictament necessaris. L’assemblea d’AenT manifesta una vegada més la necessitat d’iniciar canvis radicals amb l’esperança de ser escoltats i tinguts en consideració els nostres arguments.

3. Finalment es posa sobre la taula la conveniència de fer una profunda reflexió sobre AenT i cap on  volem dirigir els nostres esforços els  mesos vinents, per això durant l’estiu no programarem cap activitat i convoquem una assemblea per revisar la tasca feta, el que hem assolit i el que volem fer a partir d’ara pel proper 19 de setembre a les 18h al Casal d’Argelaguer.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s