Assemblea AenT octubre 2015

En l’assemblea d’aquest mes hem compartit opinions i estats d’ànim, hem analitzat que ens ha aportat AenT durant aquest temps i quines expectatives té cadascú i valorarem quin és el camí que, com a grup, volem seguir.

METODOLOGIA DE TREBALL PROPOSADA

Hem  seguit el model de diàlegs apreciatius en aquesta assemblea. En un procés de 4 fases hem fet una valoració inicial del que és AenT i que ens aporta (apreciem) fins a una darrera fase (construïm) en la que hem definit com assolir el que hem imaginat un futur desitjat i dissenyat els millors projectes per assolir-lo.

APRECIEM: Què és  per tu d’ AenT? (algunes respostes)

 1. Som un col·lectiu de veïnes i veïns preocupats i conscients de la crisi que ens envolta: l’energia, el canvi climàtic, els valors humans, la crisi econòmica (retallades, fraus, especulacions, aturats… fruit del capitalisme). Interessats a aconseguir un canvi social, “viure bé amb menys”.
  .
 2. Ha estat un espai de conscienciació, d’aprenentatge i de compartir, sobre els punts en què es basa el col·lectiu. Per a mi, el punt amb el qual m’identifico més és “La nostra societat és insostenible i injusta” i AenT m’interpel·la a exercir la responsabilitat de dur una vida respectuosa amb l’entorn, evitant en la mesura del que som capaços el malbaratament de recursos (de tot tipus) i retornar a una relació més estreta amb la terra i amb la petita comunitat. Que  aquests canvis s’hagin de fer perquè els recursos que utilitzem s’acaben, per mi és secundari (tot i que no vull dir que sigui poc important!).
  .
 3. Un grup de persones que ens hem aplegat per compartir experiències de vida quotidiana, sobre els temes de la crisi i  també respecte al consum energètic tant a escala d’economia domèstica i en l’àmbit global així com han de ser les relacions humanes.
  .
 4. AenT som un grup de persones que tenim consciència que l’actual sistema econòmic i polític està a les acaballes i que cal començar a fer un canvi radical des de la nostra vida diària. Amb tot, totes tenim les nostres pròpies incongruències que ens fan difícil realitzar aquesta aposta radical, ja que no hem trencat absolutament amb el món que ens envolta (tampoc vull dir que calgui fer-ho). Malgrat això, amb més o menys grau, totes sabem que cal canviar i treballem per fer-ho. El millor, per a mi, ha estat i és conèixer-vos, ja que m’ha permès sentir que no estic sola en aquest plantejament de canvi de sistema i, de retruc, m’ha donat empenta per a canviar i per a conèixer nova gent, tant dins com fora d’AenT, que aposta per aquest canvi i que m’ha ensenyat que és possible viure bé amb menys.
  .
 5. Un Grupo de personas de Argelaguer que se conocen y se aprecian y que comparten una inquietud sobre esta tierra que dejaremos a nuestros hijos y nietos. AenT es una oportunidad para poner en práctica ideas y salir del discurso fácil. AenT puede ser igualmente un laboratorio de ideas nuevas. Finalmente Aent es también un lugar de intercambio de opiniones y perspectivas distintas.

IMAGINA: Com t’ agradaria que fos AenT d’aquí a 3/5 anys? (algunes respostes)

 1. Una mica millor que ara: estar més preparats i viure amb més consciència. Viure amb menys i no per això pitjor. Més adaptats als canvis que han de venir.
  .
 2. Un grup de gent compromesa amb la sostenibilitat i la comunitat, que ha aconseguit fer canvis individuals i de grup de forma no traumàtica i útil.  Consumint menys energia, malbaratant menys i ajudant-nos mútuament més.
  .
 3. Que tinguem més integrada una manera més senzilla de viure. Autosuficient en molts dels productes alimentaris. Reduint la despesa energètica resultat d’un coneixement més complet de com funciona el món i de com volem que sigui.
  .
 4. M’agradaria que tinguéssim més sentit de pertinença a una comunitat, que ens trobéssim més sovint i compartíssim més. Penso que amb aquest augment del sentiment de comunitat podríem desenvolupar millor els canvis que ens plantegem, ja que realitzar els canvis a soles és molt difícil, però si tenim el suport de la gent que ens envolta, tot és molt més senzill.  També, que la consciència d’aquesta necessitat de canvi radical fos estesa a més veïns del poble.
  .
 5. AenT podría ser un grupo un poco mas grande y más abierto. Deberiamos fomentar el interés de más gente del pueblo por lo que proponemos incluyendo personas que no comparten todas nuestras opiniones.

DISSENYA. A continuació hem valorat les diferents iniciatives que tenim endegades o plantejades en funció de com ens poden ajudar a assolir aquest futur que hem imaginat. Quines no ens serveixen? Quines hauríem d’iniciar?

Per això hem puntuat cada iniciativa, el resultat ha estat el següent (en blau els més ben valorats i amb vermell els menys valorats):

Formació

o   Assemblea  58 o   Tallers i conferències 53 o   Cine fòrum 39 o   Biblioteca  40

 Divulgació

o   Festa aniversari i festa del donar 54  o   Fira d’artesania  54 o   Traducció guia    30

o   Blog  52 o   Llista correu 53

Projectes concrets

o   Cooperativa consum 55 o   Hort    54  o   Farmàcia viva   55 o   Banc de temps 28

o   Cosateca   31 o   Moneda social   24 o   Cotxe compartit   49 o   Botiga lliure   45

o   Excursions  53 o   Cistella oberta 29 o   Taller de cosir  43


CONSTRUÏM Com ho fem?

La millor manera de seguir consolidant els projectes més ben valorats i desenvolupar els no tan ben valorats doncs considerem que cal mantenir totes les iniciatives i projectes hem considerat és nomenar un coordinador de cada iniciativa repartint les responsabilitats entre el màxim nombre de persones.

Així els coordinadors de cada iniciativa són a partir d’ara:

Formació

o   Assemblea  Eulàlia M i Julián M o   Tallers i conferències Miquel T
o   Cine fòrum Assemblea o   Biblioteca Miquel T

 Divulgació

o   Festa aniversari i festa del donar Assemblea o   Fira d’artesania Assemblea
  Traducció guia  Assemblea o   Blog Miquel T o   Llista correu Miquel T

Projectes concrets

o   Cooperativa consum Núria F i Joan T o  Hort  Mariona V i Loli P o Farmàcia viva Mariona V
o   Banc de temps Assemblea o   Cosateca Miquel T o   Moneda social  Assemblea
o   Cotxe compartit  Selene S i Mariona V  o   Botiga lliure Núria F i Joan T
o   Excursions Assemblea o   Cistella oberta Núria F i Joan T  o   Taller de cosir  Núria F

Acabar recordant que AenT està obert a  tothom que estigui interessat en qualsevol de les iniciatives i projectes que desenvolupen i invitem a tothom a assistir a les assemblees mensuals que seguirem fent el tercer dissabte de cada mes a les 18h al Casal d’Argelaguer.

Altres temes acordats en aquesta assemblea:

 • Montserrat M i Núria F assistiran com a representants d’AenT a les reunions que convocarà  l’Ajuntament per redactar un Reglament de Participació ciutadana
 • Farem una sortida coordinada per Julián M per anar a buscar bolets (7 de novembre 9h)
 • AenT dona recolçament a una paella popular que s’organitzarà a Argelaguer per recollir diners per ajudar a les entitats que des de la Garrotxa coordinen l’acolliment de refugiats sirians (15 de novembre 14h)
 • Propera assemblea (21 de novembre a les 18h)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s