Visita a l’Ecovila del Puig Amat

canamatComencem l’any visitant el projecte d’ecovila del Puig Amat ubicat prop de Sant Privat d’en Bas. Ens acompanyen en Dídac i la Judit, dos dels promotors d’aquesta iniciativa i que actualment viuen a Argelaguer.

Una ecovila és una població formada per grups de persones que opten per viure en comunitat d’una forma diferent; les ecoviles són models  que volen demostrar que és possible una altra manera de viure fora de les xarxes del gran consum i el malbaratament, amb uns principis d’ecologia i respecte pel medi ambient.

L’Ecovila del Puig Amat, ens expliquen en Dídac i la Judit,  s’inicia amb la compra d’una propietat privada que serà col·lectivitzada gradualment al llarg dels anys, amb capitalitzacions provinents de les quotes parts dels que vulguin viure-hi i treballar. Que provindran al seu torn o bé dels estalvis previs dels que l’integrin, o bé del fruit del treball cooperatiu i autogestionat a l’ecovila.

L’adquisició de les terres ja es fa amb la idea de fer-hi aquesta col·lectivització gradual. Col·lectivització econòmica de la propietat, de la gestió, de les responsabilitats i de la definició del projecte.

Com ja es dóna en altres projectes semblants, hi haurà moltes formes diferents de participar en el projecte, més o menys estretes, continuades i  de relació amb el projecte i l’espai:

  1. habitant
  2. treballador
  3. amic, soci, col·laborador regular o ajudes i suports puntuals
  4. visitants, intercanvis, relacions comercials, xarxes afins, etc.

Actualment només hi ha unes ruïnes i cal un treball d’uns 2 anys per començar a fer habitable plenament l’espai per a unes 10 persones fixes i uns 30 llits d’allotjament.

Si us interessa, trobareu informació detallada del projecte al seu web.

Desitgem molta sort al Dídac i a la Judit i els agraïm hagin tingut l’amabilitat d’explicar-nos el seu projecte.

Afegim, per tancar aquesta entrada, l’enllaç al programa “Retrats” que va dedicar al projecte de Cal Cases a Santa Maria d’Oló (Bages), una comunitat de 13 famílies constituïda al voltant d’una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús, que proposen una forma de vida alternativa. Un projecte de característiques similars al que es vol desenvolupar a Ca l’Amat i en una fase de desenvolupament avançada. Veure vídeo 02/07/2015.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s