El camí de la simplicitat. ATENCIÓ I ACTITUD


“Pot semblar estrany per començar un document sobre la pràctica de la simplicitat parlant de “l’atenció i l’actitud.”  No se suposa que qui llegeix aquest document estar a punt realment per fer les coses de manera diferent, no només pensar de manera diferent? Així és, però és molt important entendre que el camí de la simplicitat és abans de res un estat d’ànim, un conjunt d’actituds. Si les nostres ments no estan en ordre, el camí de la simplicitat, no tindrà sentit. A continuació  presentem algunes coses importants per pensar – per pensar seriosament – i per emprendre la teva pràctica cap a una transició a una vida més senzilla.

 AFIRMAR LA VIDA

Cada dia ens enfrontem a una elecció fonamental sobre la forma en què enfocarem  la vida. Tria positivitat. Si no comencem cada dia dient “sí” a la vida – fins i tot davant de l’adversitat – llavors tota la resta es perd.

FES UNA SEGONA MIRADA

La insatisfacció amb el nostre entorn material o la nostra situació financera de vegades pot ser el resultat de no mirar apropiadament les nostres vides, en lloc del resultat de qualsevol genuïna ‘falta’. Fes una segona mirada. Quan entenem que la veritable riquesa no depèn de tenir els últims productes de consum, podrem descobrir que som molt més rics del que de vegades pensem que som.  

 NO CONFONDRE NIVELL DE VIDA AMB QUALITAT DE VIDA

Arriba un punt en el qual la recerca d’un “nivell de vida” més alt en termes de riquesa material, no afegeix absolutament res a la “qualitat de vida”, en termes de benestar general.

Perseguir la riquesa material pot fins i tot anar en detriment de la qualitat de vida si no tenim cura. Si et centres en la ‘qualitat de vida’ descobriràs que no depèn de ser materialment rics. Cerca la veritable abundància – l’abundància sostenible – en el camí de la simplicitat. “No hi ha riquesa sinó vida.”’  

 PREGUNTA’T Quant és suficient?

La societat de consum es defineix per l’ethos que “més és sempre millor`.  El camí de la simplicitat es defineix per l’ethos que “suficient ja és molt ‘. Com va escriure una vegada Henry Thoreau: “la riquesa supèrflua pot comprar només el superflu ‘. No perdis la vida en coses supèrflues. Aprèn quant és suficient.  

SUPERAR L’ESTAT D’ANSIETAT

 Moltes persones avui en dia tenen llocs de treball que no els agrada, per comprar coses que no necessiten i per poder impressionar a la gent que no els agraden però, al final de la vida, aquestes persones lamentaran profundament que hagin passat les seves vides tractant d’impressionar a altres persones. Sigues humil i tracta d’impressionar-te a tu mateix només. Aquest punt de vista és molt alliberador.  

L’EXPERIMENT DEL PENSAMENT AL LLIT DE LA MORT

Imaginat estirat al teu llit de mort, reflexionant sobre la teva vida, què voldries haver viscut? Quina importància creus tindran per a tu les possessions materials que hagis pogut adquirir? És possible que estiguis d’acord que en última instància t’adonaràs que no són les possessions el que importa. És la gent i les experiències el que importa. Així que viu la vida de les persones i les experiències, no les coses. Privilegia “ser” sobre el “tenir”.  

 SIGUES AGRAÏT

Sigues agraït pel que tenim. No sempre exigeixis més. Deixa’t abraçar per la suficiència, la moderació i la frugalitat. Menys pot ser realment més.  

 VIU DELIBERADAMENT

Escapar de la mentalitat de la cultura de consum requereix esforç. Rellegeix aquests punts a poc a poc cada dia fins que s’arrelen en l’experiència personal.”

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s