Assemblea AenT febrer 2016

El passat dissabte 27 de febrer de 2016 vam celebrar la segona assemblea AenT d’enguany. Vam tractar els següents temes:

Aniversari AenT

Acordem que celebrarem el 4t aniversari d’AenT i farem la 3a Fira del donar. Ho farem a l’era el diumege 20 de març. El dinar aquesta vegada serà que casdascú porti alguna cosa per compartir.

 Curs societats postpetroli

Ja estan quasi tots els professors contactats, però l’aprovació és més lenta del que s’esperava. Està pendent d’aprovació per la UAB, per tant, no se sap quan es podrà fer. Seguirem informant.

Excursions

Hi havia la proposta d’anar a Les Estunes (Porqueres), però la Montserrat M – que era la guia en aquesta ocasió – no hi serà, per tant, l’excursió a Les Estunes la deixem per més endavant (maig?)

Per altra banda, Montserrat M diu que cada primer dissabte de mes hi ha una activitat del grup àvies remeieres de l’ Associació Pedra Tosca  i proposa canviar les excursions al segon dissabte de mes doncs alguns membre d’AenT hi participen i es perden les excursions si són el mateix dia. S’aprova.

Així doncs, la sortida corresponent al mes de maç es fara el dissabte 12 de març. Es proposa anar al Santuari de Bellmunt (1.246 mts) sortint de Vidrà. Durada (anada i tornada) 3 hores. Dificultat: Baixa

SORTIDA A LES 8:30 DEL CASAL

Guia

La maquetació ja està en marxa. L’Eulàlia M creu que ho tindrà a mitjan de setmana santa. Caldrà fer revisió i pensar en què cal modificar en els títols de crèdits. També resta decidir si comptem amb una editorial (en aquest cas segurament en faria la revisió). Seria convenient que afegíssim un text de l’AenT cosa que els autors de la Guia veurien be.

Reglament de participació ciutadana

S’han discutit 9 o 10 articles. La regidora Núria R els integrarà en un sol redactat a partir de les propostes dels diferents col·lectius. Aquest text es portarà a les assemblees respectives per presentar-los (el Reglament té 18 artícles per tant s’ha treballat la meitat) per que l’aprovin.

La Montserrat M aporta sobre  el punt 17 del reglament que es refereix a les reunions informatives que organitza l’ajuntament (en principi semestralment) que aquestes no siguin només informatives sinó que també siguin participatives. És a dir, què s’expliqui què s’ha fet i quina és la planificació propera i a més a més s’obri un torn de paraules per preguntes, propostes i suggeriments dels veíns, amb un ordre del dia publicat prèviament.

Espai per a entitats

Si no estem registrats com associació, sembla que no podem tenir les claus de l’espai d‘entitats.  S’acorda demanar per carta a l’Ajuntament la clau del local d’entitats donat que considerem que el fet de no estar registrats con associació no justifica que no se´ns faciliti una clau.

Farmàcia viva

Discutim sobre si Farmàcia viva ha de demanar diners a l’ajuntament. Paco R: qui manté els parterres? Un jardiner que paga l’ajuntament? A Anglaterra, comenta, van ser els ajuntaments qui ho organitzaven i mantenien aquest tipus d’iniciatives.

Montserrat M diu que Farmàcia viva ha participat, juntament amb l’ajuntament, en l’ajardinament de la zona verda nova del nucli antic aportant idees i plantes medicinals i manifesta que s’encarregarant del manteniment.

Es recorda que el proper cap de setmana 5 de març hi ha una nova trobada de les àvies remeieres.

Blog AenT

Hem publicat un post sobre el text El camí de la simplicitat. Un document de Ted Trainer que anirem traduint i publicant al blog en les properes setmenes. La versió en anglés la podeu descarregar ja pdf .

També està ja disponible el blog aent del 2015 per descarregar en pdf 

Propera assemblea: 19 de març a les 18h

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s