El camí de la simplicitat. HABITATGE

habitatge simpleL’ habitatge (sigui de compra, construcció o lloguer) és normalment la despesa més gran individual que fem durant la vida, de manera que cal pensar amb molta cura sobre on es viu i per què. Exactament, quin tipus d’habitatge necessitem per viure bé i ser lliures? Hem de respondre a aquesta pregunta per nosaltres mateixos, però les paraules d’Henry Thoreau ens podrien ajuda a reflexionar: “La majoria de la gent sembla que mai han considerat el que és una casa, i creuen – innecessàriament – que són pobres tota la seva vida, perquè pensen que han de tenir una casa com la que els seus veïns tenen.’

 VIURE EN UN HABITATGE MODEST

Les ostentoses mansions, que són tan freqüents en molts països desenvolupats requereixen un ús molt intensiu de recursos, energia i diners. També són lletges. El camí de la simplicitat suposa tenir en compte habitatges més petits, molt més modestos i econòmics d’energia.  

ESCULL AMB CURA LA TEVA CIUTAT O ZONA RURAL ON VOLS VIURE

Hi ha molts i complexos factors que entren en joc quan es tracta de determinar en quina ciutat, poble o camp es viu. La teva família, els amics, la feina, el temps, cost, etc tots juguen un paper. No obstant això, és molt important pensar molt acuradament sobre on tu i la teva família decideix establir el lloc on viurà. L’habitatge pot ser molt car en algunes ciutats i això pot obligar a signar una hipoteca molt gran que et lligui a un treball que no t’agrada. Si és possible, viu en un lloc on l’habitatge sigui assequible. Un habitatge assequible pot estalviar anys de treball.  

VIU PROP DEL TREBALL O CANVIA DE DOMICILI

Això no és sempre fàcil o assequible, però viure a prop del treball és un objectiu important. Això et permetrà anar en bicicleta al treball amb facilitat i evitaràs també perdre un munt de temps de trajecte. La investigació mostra que els desplaçaments és un dels aspectes més desagradables de la vida moderna. Fes el que puguis per evitar-ho.  

EVITA LES RENOVACIONS INNECESSÀRIES O ESTÈTIQUES

No et deixis atrapar per la creença que tot el relacionat amb la teva casa ha de ser “nou de trinca”.  Si la seva catifa és vella o el fons de pantalla té un petit estrip , i què? Quan calgui fer renovacions considera la compra de materials de bricolatge i de segona mà.

CO-HABITATGE

Un nombre creixent de persones estan explorant el co – habitatge. Això significa  grups de persones (un grup d’amics potser, o dues o tres famílies, etc) que viuen a la mateixa casa. Per a aquells amb una habitació que no utilitzen, podrien pensar tenir un hoste. Co – habitatge és una forma molt efectiva per reduir considerablement el cost / impacte de l’habitatge.  

ECO-DISSENY

Si estàs en condicions de dissenyar i construir una casa, considera l’eco–disseny seriosament. Pot ser més car, però sovint els costos inicials d’eco–disseny poden autofinançar-se per si mateixos amb el temps (per exemple, panells solars, aïllament de qualitat, finestres amb doble vidre, escalfadors eficients, etc).

EXPLORAR ALTERNATIVES D’HABITATGE

Els radicals del camí de la simplicitat poden explorar diverses formes d’allotjament alternatiu. Això podria incloure la construcció d’una casa de palla o fang, viure en un contenidor del transport marítim renovat, o en un “bus” recuperat. Dona una ullada a Internet per algunes idees.  

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

 

Un pensament sobre “El camí de la simplicitat. HABITATGE

 1. La casa que vull
  que la mar la vegi
  i els arbres amb fruit
  que me la vesteixin…. (Salvat Papasseit)

  Vivim al lloc on volem, tenim la casa adequada, estem molt contents de viure en aquest poble.
  Tenim molta sort d’estar entre vosaltres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s