Assemblea aent abril 2016

logoaent2016El temes tractats i els acords presos en aquesta assemblea van estar els següents.

Presentació del formulari de Preselecció  Projecte Pilot “Municipis en transició”

S’ha presentat el formulari i ha estat acceptat. El 29 d’abril finalitza el termini de presentació i si som seleccionats, el juny s’haurà de fer una reunió presencial amb els promotors d’aquesta iniciativa.

Recordem que l’objectiu general d’aquesta iniciativa és desenvolupar un projecte pilot per generar resiliència comunitària de cara a promoure la transició juntament amb les administracions públiques en municipis de l’estat Espanyol, i que aquests serveixin com a exemples pràctics i útils d’aplicar en altres municipis.

Accés Espai per a entitats

AenT va demanar les claus a través d’una instància a l’Ajuntament, però fins que no s’aprovi el  nou registre d’entitats del poble no se´ns facilitarà tenir la clau del local (sempre i quan ens registrem com entitat en el nou registre). Mentrestant, es podem accedir a través d’una altra entitat que ja tingui la clau.

Guia per al descens energètic

El text està ja traduït al català, revisat i maquetat. Es proposa que hi hagi un text de d’AenT i un altre l’ajuntament en aquesta edició en català i en Miquel T i l’Oriol M (Ajuntament d’Argerlaguer) es comprometen a tenir un esborrany per la propera assemblea.

Invitació de Limnos

Limnos ens han convidat a fer una xerrada sobre la Transició el 18 de juny a les 19h al Museu Darder. En Miquel T s’ofereix per anar-hi. Si algú s’anima a acompanyar-lo, perfecte.

Curs societats postpetroli

Podem dir que el curs està en els tràmits finals per ser aprovat per l’escola de postgraus de la UAB. Finalment el curs tindrà una durada de 20 hores i es farà els tres primers cap de setmana d’octubre si finalment d’aprova..

Jornades estatals pobles en transició i decreixement

Es parla d’una trobada que es farà Galícia el darrer cap de setmana d’octubre, de pobles en transició. Oriol (Ajuntament d’Argleaguer) ofereix finançar el trasllat perquè una persona d’aent assisteixi i presenti alguna ponència. S’accepta l’oferiment i estarem pendent de la informació que es publiqui d’aquestes jornades.

Farmàcia viva

S’han fet més plantaments i també queden coses per fer. Cal coordinar-se amb l’Ajuntament per evitar duplicitats.

En Luiz ha proposat fer un laberint energètic a l’hort comunitari. Més endavant, es convidarà a una persona a explicar de què es tracta.

Xerrada sobre alimentació

La Isha Ll. va proposar fer una xerrada sobre alimentació. Potser ara és un bon moment pel que s’intentarà fixa una data per fer aquesta xerrada.

Préstec de llibres

En Miquel T. ha creat un espai al bloc per a préstec de llibres sobre la transició i temes col·laterals.

A poc a poc s’anirà actualitzant i ampliant aquesta nova secció. S’acorda que si algú té coneixement d’algún document que consideri d’interès agrairem faci arribar l’enllaç corresponent. De la mateixa manera, si algú té algun llibre o document que vulguis aportar al servei de préstec, es posi en contacte amb en Miquel T. per email, telèfon o de forma presencial.

Excursions

La propera sortida es farà pels voltants d’Argelaguer en el marc de la festa del Roser. Es farà el 7 de maig.

  • Propera assemblea: 21 de maig a les 18h

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s