El camí de la simplicitat. AIGUA

cano-1081081_640L’aigua és vida. Es podria dir que és el nostre recurs més preuat. Com el nostre clima s’escalfa i la població creixerà previsiblement en les dècades properes, l’aigua serà encara més preciosa. No hem de desaprofitar-la. Aquí hi ha algunes idees de conservació.

DIPÒSITS D’AIGUA

A mesura que creix la producció d’aliments, és probable que hagis d’ampliar els teus recursos d’aigua a la llar. Pots disposar d’uns quants tancs d’aigua i reduir o anul·lar la quantitat d’aigua de la xarxa que utilitzes.

COM MÉS GRAN SIGUI L’AUTOPRODUCCIÓ D’ALIMENTS MENYS AIGUA ES NECESSITARÀ PER LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL D’ALIMENTS.

Això ens ha de proporcionar una motivació addicional per al cultiu, tant com sigui possible, del nostre propi aliment.  

POSA UNA GALLEDA A LA DUTXA

Posa una galleda a la dutxa. Recull l’aigua de la dutxa mentre s’escalfa i manté la galleda a la dutxa mentre et rentes. L’aigua que es recull així pot ser utilitzada per estirar la cadena. Això estalviarà quantitats significatives d’aigua cada dia. Imagina si tots fessin això!, milions i milions de litres d’aigua s’estalviarien cada dia.  

INSTAL-LA UN SISTEMA PER LES AIGÜES GRISES

Un sistema de recollida de les aigües grises és un sistema que capta l’aigua de la dutxa, banyera, rentadora o cuina, per a altres fins. Algunes persones utilitzen les seves aigües grises per netejar els seus banys. Si és prou net, algunes aigües grises es poden utilitzar a l’hort o al jardí. 

CISTERNA VÀTER

En el món desenvolupat, utilitzem aigua potable de qualitat per tirar de la cadena del vàter. Grans quantitats d’aigua poden ser estalviades per no estira la cadena si només hem orinat. Mantenir la tapa cap avall controla qualsevol olor.  

PREN DUTXES CURTES

Ens podem dutxar en  tres o quatre minuts, o menys. Pren dutxes curtes.

BANYAR-SE

No hi ha dubte que prendre un bany calent és a vegades un exquisit luxe. Però el bany utilitza molta aigua, així que tracta de prendre tants pocs banys com sigui possible. Quan et banyis, considera si pots dirigir l’aigua cap al sistema d’aigües grises.  

TANCA L’AIXETA

Pot semblar un acte menor – i ho és – però no deixis l’aixeta oberta quan t’estàs raspallant les dents, afaitant-se, rentant-se la cara, etc. Tot compta, i és important per construir pràctiques de conservació en la nostra vida, aprofita totes les oportunitats. Molt aviat s’acaben convertint en instintives.  

VIGILA AMB ELS APARELLS QUE FAN UN ÚS INTENSIU D’AIGUA

Electrodomèstics com el renta vaixelles i la rentadora són màquines que utilitzen una gran quantitat d’aigua. Cal ser conscient sobre la forma en el seu ús i no rentar la roba sense necessitat, d’aquesta manera el consum d’aigua es pot reduir en gran mesura.  

IMPLICACIONS NO PREVISTES

Les societats desenvolupades atès que són tan intensives en l’ús d’aigua, de vegades els governs gasten milers de milions de dòlars en la creació de plantes de dessalinització per garantir el subministrament d’aigua a la població. Però si tots féssim un ús més conscient  de l’aigua, les plantes de dessalinització serien innecessàries. Això seria millor per al planeta i s’estalviaria desenes de milers de milions de dòlars que podrien destinar-se a coses més importants. Els nostres petits actes poden tenir enormes implicacions no previstes.  

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s