El camí de la simplicitat. COMUNITAT

El compromís amb la comunitat és sovint oblidat per les exigències de la societat de consum. Una societat o individu per créixer econòmicament, han de dedicar massa atenció al consum i l’adquisició de la riquesa, en detriment de la vida familiar i comunitària. Això porta a una societat individualista d’egos frenètics, agitats i alienats.

Moltes societats opulentes avui estarien millor si escollissin tenir menys coses i més comunitat. D’altra banda, la comunitat és la força motriu dels canvis socials. En una vida simple, hi ha més temps per conrear la comunitat i gaudir de les nostres responsabilitats cíviques.

COMPARTEIX LES TEVES COSES

Quina és la comunitat més rica – aquella en què tothom té de tot? O aquella en què hi ha menys, però les persones comparteixen? En compartir els nostres recursos, les nostres comunitats es fan més riques, sense augmentar el consum global. Per exemple, no tothom necessita una talladora de gespa, ja que es troba inactiva gairebé sempre. Per què no tenir una talladora de gespa per a diverses cases? Quan sigui necessària es pot demana en préstec.

COMPARTEIX LES TEVES HABILITATS

Compartint les nostres coses promou la comunitat, i també ho fa compartir les nostres habilitats. El més probable és que hi ha una gran quantitat de coneixements en la teva comunitat. Intercanviar d’habilitats és una gran manera d’ajudar a escapar de la dependència de l’economia formal, i també és una gran manera de conèixer gent nova i interactuar amb diferents generacions.  

NITS DE CINEMA

Una gran manera de conrear la comunitat i promoure les bones causes és organitzar nits de cinema a la teva comunitat. A qui no li agrada una bona pel·lícula? La majoria de les comunitats tenen un lloc  (per exemple, una biblioteca, organització de la comunitat, etc.) on fer projeccions. Imprimir alguns cartells i enganxar-los al voltant del teu veïnat convidant a la gent a assistir-hi. Hi ha moltes grans pel·lícules lliurement disponibles a youtube o vimeo (per exemple, “Inici”, “El poder de la comunitat”, “The End of Suburbia”, “La vida després de Creixement “, etc.). Després de la pel·lícula, es pot prendre una tassa de te i iniciar un debat.  

POBLES EN TRANSICIÓ:

El Moviment Pobles en Transició s’està consolidant a través del món, i és una font de gran esperança. Aquest moviment és una resposta a la doble crisi del pic del petroli i el canvi climàtic, sense esperar que els governs actuïn per solucionar els nostres problemes. En lloc d’això, simplement estan treballant en la construcció d’una nova societat des de la base cap amunt. Llegueix una mica sobre Pobles en transició. A continuació, pots començar la teva pròpia iniciativa al lloc on vius. De les coses petites poden créixer grans coses.  

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s