El camí de la simplicitat. ALTRES

water-lily-1403157_640ALTRES

Estem arribant al final del nostre pla d’acció pràctic. Pot ser útil en aquesta etapa abordar alguns temes diversos per acaba d’introduir algunes idees més sobre com continuar simplificant la teva vida.

 MEDITACIÓ / IOGA

La consecució de la pau de la ment en un món agitat pot ser una gran desafiament. Penseu prendre un curs de meditació o ioga. D’altra banda, trobar quinze minuts sense interrupcions cada dia per seure còmodament amb els ulls tancats i concentrar-te en la teva respiració és bo per a l’ànima.  

 MANTÉ UN DIARI

És sorprenent l’útil, agradable i aclaridor que pot ser mantenir un diari. Troba una mica de temps cada dia per seure i escriure sobre el teu dia, els teus pensaments, el teu estat d’ànim. Aquest exercici d’autoreflexió pot aclarir les nostres ments i ens ajuda a tots a viure de manera més conscient i deliberadament.

LLEGEIX SOBRE EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT

Demana prestats alguns llibres sobre la simplicitat voluntària o descarrega´ls d’internet i llegeix-los. Això pot ser molt afirmant.  

NAVEGA PER INTERNET

Si tens alguna pregunta sobre qualsevol tema d’aquest document, cerca informació. Hi ha una gran quantitat d’informació detallada a Internet sobre la pràctica de viure amb senzillesa, però llegeix de manera àmplia i críticament (perquè hi ha un munt d’escombraries).  

NADAL I REIS

Mostra una certa moderació en l’orgia materialista que és el Nadal i celebra sense consumir en excés. Regala amb seny. 

FES EXERCICI

Molts de nosaltres probablement podem admetre que no fem prou exercici. Però estar físicament sans és una part important per estar psicològicament sans. No hi ha necessitat, però, de gastar centenars de dòlars a l’any en un gimnàs car. Anar a donar un curt passeig un parell de vegades a la setmana està a l’abast de tothom i és una manera simple i gratuïta d’estar en forma.  

PRODUCTES DE NETEJA

Els anuncis de televisió  dels productes de neteja donen la impressió que les nostres llars estan plenes de bacteris que ens posaran malalts llevat que comprem el seu producte. Per regla general, això no és així. La neteja és bona, és clar, però en general no és necessari comprar cap producte de neteja. La barreja de bicarbonat de sodi i vinagre proporciona un substitut per a la majoria de productes de neteja.

NENS

Recordeu que sou un exemple per als més joves. Podeu ser un exemple en el camí de la simplicitat i educar els nens d’acord amb els valors postconsumistes. Hi ha molt més a la vida que les possessions.  

DONA DINERS

Si estàs llegint aquest text, hi ha una gran probabilitat que et trobis en el 10% més ric de la població mundial. Intenta donar sovint una part dels teus diners.  

ALTRES COSES PER REFLEXIONAR

Redueix, somia, organitza’t; confia en tu mateix.

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s