El camí de la simplicitat. ACTIVISME

demonstration-549033_640Així com la transició a una manera més simple de vida és desitjable per a nosaltres mateixos, també és important que almenys alguns de nosaltres ajudem a difondre el camí de la simplicitat convertint-nos en activistes de la causa. En un món en el qual estem constantment bombardejats amb anuncis que ens diuen que “més és sempre millor”, més persones necessiten veure que hi ha una alternativa viable i desitjable a l’estil de vida del consumidor. Potser podries ajudar a difondre la idea.

 ENVIA AQUEST DOCUMENT A TOTS ELS TEUS CONTACTES

Aquesta és una acció simple, ràpida i sense cap cost, però que pot tenir un gran efecte, com ones en un estany cultural. Pot ajudar a les persones a deslliurar-se de les cadenes de la cultura de consum. Una vida simple en una cultura de consum pot ser un repte, però aquesta guia proporciona una introducció lliure i accessible a la pràctica de la simplicitat. Com has vist, hi ha centenars d’idees en aquest document sobre com viure més amb menys. Si us plau, comparteix-les amb els altres.  

ENVIA AQUEST DOCUMENT A LES ESCOLES I REGIDORS DE LA TEVA CIUTAT

Un cop més, aquest és una acció simple i gratuïta amb potencialment una enorme implicació. Imagina que els nens aprenguessin com viure amb simplicitat a les escoles?, imagina que els nostres representants polítics comencessin a parlar de la vida simple? Aviat el nostre món canviaria.  

ABANDONA UN LLIBRE

Invertir en un llibre sobre la simplicitat voluntària, la permacultura o el pic del petroli, i deixa´l en un espai comú a la feina. Potser pots deixar un altre llibre a la cafeteria de la teva zona. L’educació és la primera fase d’activisme.  

CREA UN GRUP PER FER UN HORT COMUNITARI

Constitueix un grup de persones interessades a tenir un hort. Fes una investigació sobre on és el millor lloc per a un hort comunitari i a continuació, posa’t en contacte amb el teu ajuntament i tracta d’aconseguir l’autorització. Després manteniu-lo.

HORT de GUERRILLA

Aquest terme es refereix al cultiu de la terra que no és pròpia sense permís. Els horticultors de guerrilla conreen terres sense l’aprovació de l’Ajuntament. És important ser sensible, és clar. No s’ha de plantar qualsevol cosa que pugui  obstaculitzar la visió del trànsit, per exemple. Però després de prendre tals precaucions – i després de conrear el teu propi hort – un pot llavors procedir amb confiança, sabent que els horts de guerrilla són un acte pacífic i honorable d’oposició. Aquests actes estaran justificats en el futur. 

CREA UN CERCLE DE LA SIMPLICITAT

Convida a un grup de persones interessades amb el propòsit de discutir els aspectes de la vida simple. Aquesta és una meravellosa oportunitat de compartir informació i idees i el procés de discussió pot ser molt afirmant. No cal  ser un expert.  

CULTURA JAMMING

Aquest terme es refereix a l’obra d’artistes d’oposició que utilitzen diverses formes d’expressió creativa per qüestionar i subvertir les normes de consum corporatiu. Pensa i actua de manera creativa. Resisteix. 

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s