El camí de la simplicitat. CONCLUSIONS

bread-farmer-582751_640El camí de la simplicitat, com s’indica en aquest text, es presenta com una filosofia de vida coherent com a resposta a molts dels més grans problemes de la nostra època, incloent la degradació ecològica, la pobresa global, el creixement econòmic, el pic del petroli, i el malestar dels consumidors.

La perspectiva de nou mil milions persones al planeta a mitjan segle fa que sigui encara més clar que ha arribat el moment de seguir el camí de la simplicitat com estratègia. En un món com el nostre, centrat tan intensament en la maximització de la riquesa material, és important que  fem un pas enrere i ens preguntem: Què són els diners?  i Quina és la nostra economia? Quan ens fem aquestes preguntes, es fa ràpidament evident que el sentit de la vida no pot consistir en el consum i l’acumulació de coses materials. Hi ha més a la vida que desitjar grans cases, una catifa nova, roba de luxe, cotxes cars, vacances luxoses, etc. Hi ha llibertat de tals desitjos. Tot i haver de responsabilitzar-se per una cultura materialista, conservem la facultat de recompondre els nostres propis destins, de fer coses noves, de ser actius  essent pioners un cop més. Aquest és el repte – el repte alegre – que està davant dels que exploren el camí de la simplicitat. No obstant això, quan una majoria de la societat s’orienta cap a la producció i el consum, pot ser molt difícil per a les persones que viuen i pensen de manera diferent – fins i tot per aquells de nosaltres que ho volem. No hi ha fàcil solució a aquest problema.

No obstant això, un pas que es pot prendre és dedicar més la nostra atenció a la recerca de formes alternatives de vida i de benestar, i que l’exploració ha d’estat el focus d’aquest pla d’acció pràctic.

És important entendre, però, que cada element en aquest document planteja una sèrie de qüestions complexes que haurà d’abordar cadascú des de la seva pròpia perspectiva. El camí de la simplicitat és més sobre preguntes que sobre respostes, les quals impliquen que en realitat la pràctica del camí de  la simplicitat requereix una interpretació creativa i una aplicació personalitzada. Cada un de nosaltres vivim vides úniques, i cada un de nosaltres ens trobem en diferents situacions, amb diferents capacitats i amb diferents responsabilitats. El que això significa és que l’aplicació pràctica d’aquest document és molt probable representi diferents coses per a diferents persones. En conseqüència, qualsevol persona que seriosament vol abraçar el camí de la simplicitat ha d’estar preparat per a reflexionar sobre la idea de si mateix, fins que s’arrela en l’experiència personal. Comenceu amb uns pocs petits passos, gaudeix de l’aventura, i molt aviat la teva vida haurà canviat.

Aquest pla d’acció pràctic haurà complert el seu propòsit si el lector acaba amb un augment de la seva curiositat sobre la vida i el reconeixement que amb una mica de coratge i una mica d’esforç imaginatiu, la porta del camí de la simplicitat s’obrirà.

‘Velles accions per la gent gran, i noves accions per a la gent jove” – Henry Thoreau

Traduït del text EL CAMÍ DE LA SIMPLICITAT. Un pràctic pla d’acció per viure més amb menys. Ted Trainer, 2012

Descarrega’t el text original complet The Simpler Way Report. A practical action plan for living more on less (pdf).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s