Newsletter AenT número 1, febrer 2018

Argelaguer en transició

Butlletí mensual amb informació i idees per preparar-nos per a un món en decreixement, sense creixement econòmic ni energia barata i abundant ni plena ocupació.

Número 1 – febrer 2018

Documental

Decreixement, del mite de l’abundància a la simplicitat voluntàri

 

Hi ha un món present, el món del desig, del “tenir”, del “sempre més”, caracteritzat per l’absència de límits al creixement econòmic. Un món que avui s’esfondra a causa del declivi dels recursos energètics, les matèries primeres i la crisi ambiental. I hi ha un món que ja està arribant, el món del “ser”, on els anomenats objectors de creixement reinventen la seva manera de vida adaptant-lo als límits de la biosfera i a les necessitats reals de l’ésser humà.

 

 Entrevista

“Sense qüestionar el sistema és impossible arribar a solucions ambientals”

Sergio Federovisky, periodista i ambientalista argentí, assegura que per resoldre els problemes de sostenibilitat no n’hi ha prou amb tancar l’aixeta i apagar la llum

Llegir

Artícle

Que tothom visqui bé dins dels límits del planeta
14/02/2018 | Universidad de Leeds

Calen canvis radicals si volem que tothom visqui dins dels límits del planeta. Entre aquests canvis cal incloure la renúncia al creixement econòmic en els països rics, la ràpida transició dels combustibles fòssils a energies renovables i una reducció significativa de la desigualtat.

Julia Steinberger, Escola de la Terra i el Medi Ambient de Leeds
 .

Canal al you tube

Y LA CABRA TIRÓ AL MONTE

Un dia es van afartar, van deixar enrere el consumisme i les grans urbs i van començar el canvi a la seva manera. Viure amb menys per ser més feliços.

Aquest projecte va començar sent un viatge, una recerca i una necessitat de reinventar-després d’anys treballant per al costat fosc de la força, després de comprovar que ni els mercats, ni els estats treballen per al benefici de les societats (que no siguin les anònimes). Com el que sabíem fer és explicar històries amb imatge i so vam començar a fer barata, difusió a canvi de ens obrissin les portes per resoldre tots els nostres dubtes.

Llibre recomanat:

EL REVERDECIMIENTO FORZOSO DE LA REVOLUCIÓN CUBANA
 

SANTIAGO MUIÑO, EMILIO

ISBN:  978-84-9097-378-3
Editorial:  CATARATA
Idioma:  Castellano
Número de pàgines:  272

Pobles en transició

Granollers en transició

Som un col·lectiu de persones de Granollers conscients de la crisi energètica i ecològica i que volem posar fil a l’agulla per fer de Granollers una ciutat més resilient i preparar-la per als canvis del futur. Us convidem a participar del procés de la Gran Transició.

Home  – Número 0 – Contacte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s