Newsletter AenT número 2, març 2018

Argelaguer en transició

Butlletí mensual amb informació i idees per preparar-nos per a un món en decreixement, sense creixement econòmic ni energia barata i abundant ni plena ocupació.

Número 2 –  març 2018

Documental

There’s No Tomorrow 

 

No hi ha demà” és una pel·lícula d’animació que tracta l’esgotament dels recursos, l’energia, el creixement i el col·lapse. És un referent sobre els dilemes energètics que afronta el món del segle XXI..

Versió en espanyol

 Entrevista

“L’ajuda mútua en el treball ha desaparegut”

Christophe Dejours, psiquiatre, investiga la relació entre treball i salut mental

Llegir

Artícle

Canvi Climàtic: O ens organitzem, o les distòpies es convertiran en realitat
01/03/2018 | Andreas Speck

Seguim cremant energies fòssils i exigint creixement econòmic mentre ignorem els límits del nostre planeta (en una gran coalició des UnidosPodemos fins al PP). Com a màxim, per tranquil·litzar la nostra consciència canviem les bombetes de casa nostra perquè “gastin” menys energia (i diners) o ens canviem a SOM Energia perquè aquesta energia sigui renovable i donar suport, de passada, a l’economia social i solidària.
 .
Llegir
.

 

Canal al you tube

La Huerta de Iván

 

Un canal on aprendràs a cultivar i sembrar de forma ecològica i orgànica. Et ensenyaré els millors remeis casolans, com obtenir les teves pròpies llavors d’una forma molt senzilla, solucions orgàniques contra plagues i malalties, experiments amb materials reutilitzats i guies per construir el teu hort o hort urbà. Totes les setmanes trobaràs vídeos amb tot el relacionat amb l’hort i jardí.

 

Llibre recomanat:

Aquest llibre intenta ser un senzill manual que ens ajudi a preparar-nos per unestransformacions en l’àmbit econòmic, social, cultural i de formes de vida sense pre-
cedents en la història de la Humanitat. Seran transformacions que afectaran tots els països i tots els habitants del planeta, però que tindran forma diferent, abast i ritme
segons el lloc i la classe social a la qual pertanyem.
Original PDF 11.49 MB – Descarregar

Pobles en transició

Vilanova i la Geltrú

Un moviment ciutadà sense organització formalitzada que sorgí d’un grup de vilanovines i vilanovins que, inspirant-se en les INICIATIVES en TRANSICIÓ – Transition towns – d’altres pobles i, reunits al peu del far el 25 de juliol de 2009, van decidir iniciar el moviment Transició VNG per impulsar la transició de la nostra vila cap a una societat més JUSTA, EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I  SOSTENIBLE.

Home  – Número 0Número 1 – Contacte

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s