Saber més


En que consisteix Argelaguer en transició?

Argelaguer en transició és una iniciativa sense ànim de lucre d’un petit grup de veïns d’Argelaguer per avançar-nos a un futur sense creixement i sense petroli barat i abundant.

Com va sorgir la idea?

La idea sorgeix de la preocupació,  la manca de respostes davant la crisis actual i la necessitat de fer quelcom més que quedar-nos amb els braços plegats esperant no se sap ben be què.

Per què ho hem fet?

Per responsabilitat. Creiem que cal ACTUAR davant els esdeveniments que ja son evidents con el canvi climàtic, l’esgotament del petroli o el col·lapse econòmic. Perquè si no construïm el futur que volem, altres el construiran per nosaltres.

Quines accions o activitats tenim previstes fer?

Aquesta és una cursa de fons i tot just em fet el primer pas al crear aquest bloc en el que a part de posar les referències per que qui vulgui pugi informar-se sobre l’abast del problema (webs, blocs, vídeos, biblioteca, noticies en el nostre canal de twitter, etc) anirem setmanalment fent propostes sobre “el que podem fer” individualment i col·lectivament. Algunes propostes seran més senzilles i altres més complexes, algunes requeriran més esforç i d’altres menys.

L’objectiu és crear un grup de persones estable que es facin responsables d’un àmbit ( alimentació, economia, energia, transport, educació i política )  i facin propostes per avançar cap un futur sense creixement i baix en consum energètic en cada un d’aquests àmbits.

Qui forma part d’Argelaguer en transició?

El grup promotor som un grup molt petit de veïns i veïnes d’Argelaguer (4-5 persones) sensibilitzades i motivades per començar a actuar. El número de visites del bloc i l’interès que sembla ha despertat entre els veïns la nostra iniciativa ens fan ser molt optimistes i creiem que en breu podrem organitzar els diferents grups de treball, establir un calendari de trobades mensuals i concretar accions que és el més important.

Quines són les propostes que plantejarem?

Les diferents propostes i accions que podem proposar i emprendre tenen que tenir com objectiu afavorir la reducció de consum energètic, la localització de la producció,  la recuperació i potenciació de la comunitat i/o  l’harmonia amb la natura.

Visiteu la nostra web, comenteu els articles que anirem publicant, visioneu els vídeos que us proposem i llegiu les webs i altres materials que em seleccionat i, una vegada entengueu l’abast del problema i agafeu el compromís de canviar, AFEGIU-VOS a Argelaguer en transició. Hi ha molt a fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s