Iniciatives

Des de l’inici hem anat plantejat diferents idees i iniciatives per tal d’avançar col·lectivament en el que hem anomenat la transició cap a un nou model de societat postpetroli. Unes han  tingut més èxit que altres però totes hi han contribuït a conscienciar-nos i han estat un aprenentatge compartit que en el futur ens serà de molta utilitat.

 • ASSEMBLEA
  Cada tercer dissabte de mes tenim una trobada oberta per revisar la feina feta i programar noves activitats. Es fan en el Casal d’Argelaguer de 10 h a 12 h del matí.
 • COOPERATIVA CONSUM
  Un grup de persones  ens trobem cada dimecres per repartir-nos la compra que hem fet conjuntament i directament a productors ecològics. Comprem  productes com fruita, verdura, lactis, carn, llegums, fruita seca, vi, etc. La filosofia és promoure la compra de productes ecològics i alhora afavorir el consum de productes locals, és a dir, produïts a pocs quilòmetres. Alguns productes els comprem conjuntament amb altres cooperatives de consum de la comarca.
 • CISTELLA COMPARTIDA
  Dins la cooperativa de consum hem reservat un espai (una cistella) en la que setmanalment tothom que té hort pot aportar aquells excedents que produeix i no consumeix. D’aquesta manera evitem llençar aliments que estan en òptimes condicions.
 • FESTA ANIVERSARI AenT i fira del donar
  Anualment el mes de març fem una festassa per trobar-nos tots i fer un bon dinar. Aprofitem per organitzar una fira del donar o del regal en la que promovem   l’hàbit de donar, l’hàbit d’acceptar i l’hàbit de ser recíproc.
 • TRADUCCIÓ GUIA PARA O DESCENSO ENERXÉTICO
  Arran de la publicació de la Guia para el descenso enerxético, ens vam oferir a l’Asociación Véspera de Nada editora del llibre fer la traducció i edició al català d’aquest manual. Aquest estiu de 2014 hem començat els treballs de traducció i esperem poder tenir-lo traduït, revisat i maquetat a final d’any.
 • TALLERS I CONFERÈNCIES
  Oferim a qui estigui interessat a treballar sobre el canvi global a què ens enfrontem i iniciar la transició cap a un nou model de societat diferents tallers i conferències.
 • HORT AenT
  Una iniciativa d’AenT que neix el març del 2014 per cultivar un hort de forma compartida i col·laborativa. El grup està format inicialment per 18 famílies d’Argelaguer i obert a tothom qui vulgui incorporar-se.
 • EXCURSIONS
  Mensualment, cada primer dissabte de mes, programem una excursió per conèixer l’entorn proper normalment per la Garrotxa o el Ripollès. Excepcionalment fem sortides de més d’un dia de durada o a altres indrets com la Costa Brava.
 • CINE FÒRUM
  Aprofundir en els temes relacionats amb la transició és l’objectiu d’aquesta iniciativa, per això de tant en tant programem la projecció d’un documental o pel·lícula sobre un tema afí.
 • RECEPTES
  Un recull de receptes econòmiques, senzilles i ràpides de preparar i, per suposat, saludables.  Les receptes que us proposarem  utilitzen bàsicament productes locals o d’aprofitament.
 • VIDEOTECA
  Alguns actes que hem organitzat els hem gravat en vídeo i penjat al web perquè els puguis tornar a veure sempre que vulguis.
 • BIBLIOTECA
  Una selecció de textes per saber més
 • COTXE COMPARTIT
  Reduir l’ús del cotxe privat és l’objectiu d’aquesta iniciativa que promou l’ús compartit del cotxe per viatges habituals.
 • BANC DE TEMPS
  El Banc del Temps és un sistema d’intercanvi de serveis per temps. Al Banc del Temps la unitat d’intercanvi no són els diners habituals, sinó una mesura de temps, en el nostre cas l’ hora. És un sistema d’intercanvi de serveis per serveis. Proposa l’avantatge de fomentar les relacions socials i la igualtat entre diferents estrats econòmics. El Temps de cada participant es valora per igual, ja sigui el d’un principiant o un expert, d’un enginyer o d’un paleta. El Banc del Temps és a més una eina important per revitalitzar la vida de la comunitat.
  La salut de les comunitats depèn de la creença que les accions d’aquest tenen gran significat per al futur. La més efectiva i eficient manera de construir capital social és generant reciprocitat d’una manera més àmplia. D’aquesta manera, la confiança i els compromisos cívics es reprodueixen automàticament.
 • BOTIGA LLIURE
  La idea consisteix què portis una cosa que ja no et serveix al local i agafis una altra (amb una certa dignitat i bon gust!). Les coses es poden quedar p.e. 2 mesos al local. Cadascú és responsable de gestionar-ho i tornar-ho a portar a casa després de 2 mesos si ningú no ha canviat, per tal  que el local no es converteixi en un magatzem. Si tens una cosa grossa, un moble, una tele p.e., penja una targeta on hi ha de constar què és i el nom i telèfon del qui ho deixa. En principi iniciarem aquest projecte els dijous – dia del grup consum – al local i començaríem només per als membres de AenT. La idea és que quan estigués ja bregat entre  nosaltres i funcionés bé i rodat, mirar d’extrapolar-ho a la resta de la comunitat. Amb una mica de proactivitat, ganes i responsabilitat pot sortir molt bé i ser una cosa molt bonica i transformadora i que modifiqui els nostres hàbits. Segur que cadascú de nosaltres té alguna cosa que a un altre li agradi o necessita
 • COSATECA
  Espai de préstec d’eines i altres objectes evitant que s’hagin de comprar i promovent la seva utilització compartida. Les eines i objectes s’ordenen per categories i l’accés – per evitar la publicitat de les dades de contacte dels usuaris i propietaris d’eines i altres objectes- és mitjançant una contrasenya. Quan s’accedeix, de cada eina i objecte es troba una imatge, el nom i  la forma de contactar amb el propietari per accedir al préstec. També  s’inclou una secció per promoure l’economia del regal amb eines i objectes que tenim però que no utilitzem i ens agradaria que algú altre els aprofites com  llibres, roba, joguines, …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s