Tallers i conferències

xip02Argelaguer en transició ofereix a qui estigui interessat en treballar sobre el canvi global a que ens enfrontem i iniciar la transició cap a un nou model de societat diferents tallers i conferències .

TALLER INICIACIÓ A LA TRANSICIÓ

En aquest taller t’expliquem l’origen i principis de les iniciatives pobles en transició i t’expliquem la nostra experiència.

TALLER ECONOMIA FAMILIAR. Idees bàsiques

La gestió correcte, el control i la sobirania financera és un dels somnis més anhelats per la majoria de les persones i  està al nostre abast. Els diners no donen la felicitat, però viure sense deutes i sense angoixes de final de mes, tenir uns estalvis i poder dedicar-nos a alguna cosa que ens agradi és un bon començament.

En un entorn en que cada vegada els recursos seràn cada vegada més escassos, aprendre a gestionar els diners de forma eficient és fonamental i ens donarà la capacitat per a gestionar en el futur altres recursos que progressivament seràn més cars i menys disponibles.

En aquest taller aprendràs com gestionar correctament l’economia familiar.

TALLER CREA UN HORT COMUNITARI

En aquest taller t’expliquem la nostra experìència en la creació d’un hort comunitari gestionat per 15 famílies de forma conjunta.

CONFERÈNCIA A QUÈ ENS ENFRONTEM. EL PIC OIL, CONSEQÜÈNCIES I QUÈ PODEM FER.

El petroli és, junt al gas i al carbó, la font d’energia que fa possible el nostre model de societat. El peak oil o pic fel petroli és el punt a partir del qual s’arriba al sostre en la producció mundial de petroli. Aquest punt o moment històric es va assolir l’any 2005 i inicia un procés de reducció en la producció que comporta que cada any disposarem – a un ritme que s’anirà accelerant – menys petroli.

Les conseqüències d’aquest fenomen que ja s’ha iniciat, implicaran un canvi radical en el nostre model de vida.

En aquesta conferència expliquem amb detall que és el pic del petroli, les seves conseqüències i que podem fer per minimitzar l’impacte negatiu que pot tenir en les nostres vides i en les nostres comunitats aquest fenomen que ja s’ha iniciat.

 

CONFERÈNCIA PERQUÈ LES SOCIETATS COL·LAPSEN. EL CAS DE L’ILLA DE PASQUA, PARAL·LELISMES AMB LA NOSTRA SOCIETAT

Coneixem els factors que determinem perque unes societats col·lapsen i altres romanen en el temps. En aquesta conferència t’expliquem quins son aquests factor i el cas de l’illa de Pasqua especialment interessant pels paral·lelismes que presenta amb la situació que s’enfronta la nostra societat industrial.

Aquests tallers i conferències tenen una durada aproximada de 2 hores i són gratuïts. Els oferim a qualsevol, grup, associació o entitat que puguin interessar. Si estàs interessat en què fem algun d’aquests tallers o conferències en la teva comunitat, associació o entitat contacta amb nosaltres a l’adreça electrònica argelaguerentransicio@gmail.com o en el telèfon 618736025 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s